Η Ελλάδα «πλησιάζει» σε επανάληψη του δράματος του καλοκαιριού του 2015

tsakalotos
Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα «πλησιάζει» σε επανάληψη του δράματος του καλοκαιριού του 2015, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενο στο σημερινό Eurogroup.

Όπως αναφέρει, οι διάφορες των δύο πλευρών είναι μεγάλες τόσο σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, όσο και στον τομέα της ενέργειας, με την ελληνική κυβέρνηση να ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.

Ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά, επισημαίνει το Πρακτορείο, είναι ότι το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά.

Πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο, σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου. Τέλος, επαναλαμβάνει ότι εχει επιστρέψει η αβεβαιότητα στην οικονομία, παρατηρώντας την μη αναμενόμενη άνοδο της ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Την άποψη ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα εκφράζει στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Νταισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Παλαιότερα άρθρα: