Ελλάδα και Κύπρος στη λίστα των Panama Papers

WIKILEAKS-GREECE-CYPRUS
Διαβάστε επίσης

Από τις λίστες των Panama Papers με τις οποίες διακινούνταν μαύρο χρήμα παγκοσμίως δεν λείπουν ονόματα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Στην Ελλάδα πρόκειται για ανθρώπους που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη με παλαιότερες υποθέσεις.

Το πιο γνωστό όνομα είναι αυτό του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος, σύμφωνα με την Ενωση Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), βρίσκεται σε τρία διοικητικά συμβούλια offshore εταιριών.

Όμως δεν είναι το μόνο όνομα Έλληνα, καθώς στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της International Consortium of Investigative Journalists αναφέρεται ότι στα δύο από τα τρία ΔΣ που βρίσκεται ο κ. Παπασταύρου συμμετέχουν επίσης και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Σπύρος Μεταξάς, οι οποίοι βρίσκονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, στις εταιρείες φέρονται να συμμετέχουν και οι Ε. Γκαβαουντάν, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης και Δ. Δημητρίου.

Η Κύπρος δε βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πιο ενεργές χώρες που διαμεσολαβούν στη φοροδιαφυγή, ενώ είναι ανάμεσα στις χώρες που χρησιμοποιεί η δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca ως φορολογικό παράδεισο. Στο νησί, εμπλέκονται στο σκάνδαλο 3636 εταιρείες, 109 πελάτες,142 τελικοί δικαιούχοι και 2011 μετόχοι.

Πηγές: iefimerida.gr και sigmalive.com

Παλαιότερα άρθρα: