Έλληνες αποκλειστικά προσλαμβάνει η Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

aerodrome
Διαβάστε επίσης

Η Fraport θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται πλέον στον έλεγχό της. Η εταιρεία προκύρηξε ήδη 500 θέσεις εργασίας για τις οποίες έχουν γίνει 2.500 αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ήδη εργαζόμενων σε αυτά.

«Κάνουμε προσπάθεια να παραμείνουν οι περισσότεροι δυνατόν», δήλωσε διευθύνων σύμβουλος της Fraport-Greece Αλεχάντερ Τσίνελ.

Τέλος Νοεμβρίου, η Fraport θα αναλάβει το πρώτο αεροδρόμιο και δύο μήνες αργότερα τα υπόλοιπα, όπως τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου με περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο το καθένα, όπως και άλλα μικρότερα όπως της Σκιάθου και της Καβάλας.

Η Fraport-Greece θέλει να έχει καλύψει τις μεγαλύτερες ελλείψεις στα 14 αεροδρόμια μέχρι την περίοδο αιχμής του 2017. Αμέσως μετά την ανάληψή τους, θα επιδιορθωθούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, παράδοσης αποσκευών, ο έλεγχος ασφαλείας, θα επιδιορθωθούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων και θα ανανεωθούν οι πινακίδες σήμανσης.

«Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε ήδη τους πρώτους έξι μήνες επιτυχία», είπε ο Τσίνελ στο γερμανικό έντυπο. Σε δεύτερη φάση σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τέρμιναλ των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα. Η Fraport έχει δεσμευθεί να επενδύσει εντός 48 μηνών 330 εκατομμύρια ευρώ.

Παλαιότερα άρθρα: