Ελληνική εφαρμογή για τη διακοπή του καπνίσματος

apple-IOS811
Διαβάστε επίσης

Το Smokefree είναι εφαρμογή τελευταίας τεχνολογίας για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ με την αιγίδα μάλιστα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι σήμερα διαθέσιμη για όλους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.

Εμπνευστής της εφαρμογής είναι ο πνευμονολόγος Αλέξανδρος Καλκάνης, ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού ITWorx δημιούργησαν την εφαρμογή.

Συνδυάζοντας την οθόνη του κινητού με αυτή ενός έξυπνου ρολογιού (smart-watch) και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας, λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί να καπνίσει.

Η εφαρμογή περιέχει μία σειρά αποστολών τις οποίες ο χρήστης διαδοχικά προσπαθεί να εκπληρώσει σε μία πορεία ανάπτυξης του αυτοελέγχου του. Η εφαρμογή παρέχει παρότρυνση και ενθάρρυνση μέσω επιπλέον χαρακτηριστικών και εργαλείων της, δίνοντας έτσι τη δύναμη στο χρήστη για να πετύχει στην προσπάθειά του να διακόψει το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Κώστα Γουργουλιάνη, «αυτές οι ευρηματικές διαδικτυακές εφαρμογές απευθύνονται κυρίως σε νεότερους καπνιστές που είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα. Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τη μάχη ενάντια στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος».

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το επιστημονικό υπόβαθρο της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.smoke-free.eu.

Παλαιότερα άρθρα: