Ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα για την μείωση της σχολικής διαρροής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με την υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

mazi_gia_to_paidi
Διαβάστε επίσης

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  υλοποιεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2015-2016 το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα «Είμαι Μέσα», με στόχο να συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου της Σχολικής Διαρροής, στην 7η Σχολική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την πλήρη οικονομική υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά για 30 παιδιά Β” Γυμνασίου από 8 σχολεία της 7ης Σχολικής Κοινότητας Δ. Αθηναίων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σχολικής διαρροής. Στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρεται δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και σίτιση κατά τις σχολικές ώρες με σκοπό να βελτιωθεί η απόδοση και να περιοριστεί το ρίσκο σχολικής διαρροής που διατρέχουν οι μαθητές. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται, επίσης, επιμόρφωση και συμβουλευτική στους καθηγητές από ψυχολόγους για την διαχείριση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, παρέχεται υλική και ψυχολογική υποστήριξη  των ευάλωτων οικογενειών μέσω της παρακολούθησης δωρεάν οικογενειακών συνεδριών στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» καθώς και δωρεάν σίτιση σε έως 5 οικογένειες για διάστημα 6 μηνών, εφόσον πληρούν τα απαραίτητα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το σχεδιασμό του προγράμματος ανέλαβε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την επιστημονική υποστήριξη του σωματείου – μέλους της «ΜΕΡΙΜΝΑ». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι ο ερευνητικός φορέας «Prolepsis», ομάδα εθελοντών καθηγητών από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, καθώς και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα δε θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί χωρίς την  πλήρη υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 |  Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: [email protected] | www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | https://twitter.com/mazigiatopaidi | https://www.instagram.com/mazigiatopaidi/

Παλαιότερα άρθρα: