Ένα μαύρο λαμπραντόρ, το χριστουγεννιάτικο δώρο των Γάλλων βετεράνων στον Ολάντ (ΦΩΤΟ)

LABRADOR-HOLLANDE
Διαβάστε επίσης

Άλλον έναν ένοικο απέκτησε από προχθές το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας αφού ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα φιλοξενεί στο εξής και τη Φίλαι, μια κατάμαυρη Καναδέζα σκυλίτσα, άρτι αφιχθείσα από το Μόντρεαλ.

Η Ομοσπονδία των Γάλλων Βετεράνων του Μόντρεαλ, την οποία επισκέφθηκε ο Ολάντ τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στον Καναδά, πρότεινε στον πρόεδρο πριν από μερικές ημέρες να υιοθετήσει ένα θηλυκό λαμπραντόρ, ηλικίας μόλις 3 μηνών, όπως αποκάλυψε το περιβάλλον του προέδρου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στον γαλλικό Τύπο.

Κατόπιν… συσκέψεως με τους συμβούλους του, ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να βαφτίσει τη σκυλίτσα «Φίλαι», από το όνομα του ευρωπαϊκού ρομπότ που προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσούρι στις 12 Νοεμβρίου. «Είναι ένα ωραίο και συμβολικό όνομα, η θετική ανάμνηση μιας γαλλικής και ευρωπαϊκής επιτυχίας που σημάδεψε το 2014″, είπε ένας σύμβουλός του Ολάντ.

Η Φίλαι έχει εγκατασταθεί προσωρινά στο ισόγειο του προεδρικού μεγάρου, κοντά στο γραφείο του Ολάντ, αλλά ανακάλυψε ήδη τον κήπο όπου βγαίνει και παίζει.

francois-hollande

Είναι η πρώτη φορά από την εποχή που ο Φρανσουά Ολάντ ήταν παιδί που αποκτά σκύλο αλλά με την υιοθεσία της Φίλαι εντάχθηκε και αυτός «στη μακρά προεδρική παράδοση», όπως είπε αστειευόμενος ένας σύμβουλός του. Οι προκάτοχοί του, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ” Εστέν, ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν όλοι τους σκυλιά λαμπραντόρ. Ένα λαμπραντόρ είχε επίσης και ο Ζακ Σιράκ που όμως ολοκλήρωσε τη δεύτερη προεδρική θητεία του με ένα κατσαρομάλλικο μαλτέζ, τον Σούμο.

Ο διασημότερος προεδρικός σκύλος ήταν ίσως ο Μπαλτίκ ο οποίος συνόδευσε τον Φρανσουά Μιτεράν μέχρι και την κηδεία του, το 1996.

 

Παλαιότερα άρθρα: