Ένας στους δύο πρόσφυγες έχει ανάγκη ψυχιατρικής υποστήριξης

182614b800c95d8fdc869133cdf5895f_XL
Διαβάστε επίσης

Οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη, αναγκάστηκαν να «ξεριζωθούν» από τις πατρίδες τους και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Αυτό σύμφωνα με Γερμανούς ψυχολόγους, δεν αποκλείεται αν έχει δημιουργήσει και κάποια ψυχολογικά προβλήματα σε μεγάλο ποσοστό.

Οι μισοί πρόσφυγες έχουν ανάγκη επείγουσας ψυχολογικής βοήθειας, σύμφωνα με το γερμανικό Επιμελητήριο Ψυχοθεραπευτών (BPtK), καταγγέλλοντας παράλληλα την ανυπαρξία σχεδόν των δομών εκείνων που θα μπορούσαν να προσφέρουν τέτοιου είδους στήριξη στους αιτούντες άσυλο.

Περίπου το 70% των αιτούντων άσυλο έχει ήδη ζήσει τη βία, η κατάθλιψη πλήττει 1 στους 2 μετανάστες και το 40% έως 50% των προσφύγων υποφέρει από σύνδρομο μετατραυματικού άγχους, επισήμανε το Επιμελητήριο των Γερμανών ψυχοθεραπευτών στον Τύπο.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, που έχουν καταρτιστεί βάση μελετών που έχουν δημοσιευτεί από το επιμελητήριο το διάστημα μεταξύ 2006-2010, πριν από τη μαζική προσέλευση των μεταναστών, το 40% περίπου των επίδοξων μεταναστών έχει ήδη αυτοκτονικές τάσεις ή έχει ήδη αποπειραθεί να βάλει τέλος στην ζωή του.

Παλαιότερα άρθρα: