Ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

ERT-POSPERT
Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή διοργανώνουν στις 18.00 οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ με αφορμή τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ.
Τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου του 2013 η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αυτοδιαχειριζόμενο τότε κτίριο της ΕΡΤ και να το καταλάβουν απομακρύνοντας τους εργαζόμενους.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνουν μεταξύ άλλων η ΠΟΕΣΥ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Συγκέντρωση στο υπ. Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ-3.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Για την φαύλη συγκυβέρνηση με τη φασίζουσα λογική και τακτική, η εισβολή μετά από 5 μήνες αγώνα μέσα στο ραδιομέγαρο, ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ. Ούτε όμως και η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων, ούτε η λάσπη, ούτε τα χαλκεία, κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα της ΕΡΤ. Το ραδιομέγαρο έγινε η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε. Η εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοέμβρη του 2013 όχι μόνο δεν σταμάτησε τον αγώνα της ΕΡΤ, αλλά πείσμωσε περισσότερο τους εργαζόμενους και συνέχισαν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης – θανατηφόρας πολιτικής με τους χιλιάδες θανάτους, τις αυτοκτονίες, την εξαθλίωση του λαού το ξεπούλημα της χώρας κ.α., και της ξενόδουλης κυβέρνησης που την υλοποιεί» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

«Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων, ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ακόμη και το Εποπτικό Συμβούλιο, που οι ίδιοι διόρισαν, δεν άντεξε σε αυτήν την κατάσταση και τους τα βρόντηξε. Επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ όταν προειδοποιούσαν για το πού οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ένα χρόνο πριν συνιστά μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Ο αυταρχισμός και η βίαιη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν η μοναδική απάντηση μιας κυβέρνησης χωρίς κανένα κοινωνικό στήριγμα. Το διάδοχο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της προπαγάνδας είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ εις βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».

Παλαιότερα άρθρα: