ΕΝΦΙΑλωμένη χώρα

Kick-Butt-ass-swift-kicking-1
Διαβάστε επίσης

Του Μιχάλη Τζανάκη

Για να διατηρήσεις κάποιο ποτό μέχρι την οριστική κατανάλωσή του πρέπει να το ΕΝΦΙΑ-λώσεις!!! Το κλείνεις αεροστεγώς, ώστε να μην έχει την παραμικρή επαφή με τις συνθήκες του περιβάλλοντος, το βάζεις στο ράφι ή σε κάποια αποθήκη μέχρι να το καταναλώσεις…

Κάπως έτσι, ίσως σαν φιάλη «ωρίμανσης» έχουμε «σφραγιστεί» ως χώρα αεροστεγώς και περιμένουμε να μας «καταναλώσουν» οι «επενδυτές»!!!

Η χώρα, δηλαδή οι «εκπρόσωποί της», απέχουν απ’ το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών. Με άλλα λόγια οι «εκπρόσωποί» μας αποδέχονται το πλιάτσικο που υφίστανται δεκάδες χώρες υπερχρεωμένες απ’ τα «κοράκια» των αγορών!!!

ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη του στο δίκτυο CNBC λέει επί λέξει: «Έχουμε δει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια, αλλά και για άλλες εταιρείες με τους επενδυτές να ευθυγραμμίζονται στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι αναμένει να εισπράξει η κυβέρνηση από τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε πως «το Δημόσιο δεν πουλά μόνο συμμετοχές δημοσίων εταιρειών, αλλά και εκτάσεις (κομμάτια) γης και επιχειρήσεις».
Αυτές οι δυο ειδήσεις δείχνουν γλαφυρά την ευτέλεια των ανθρώπων που καθορίζουν τις τύχες μας. Μαριονέτες των ξένων –αυτό δεν είναι καινούριο- και πλασιέ της χώρας τους. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος τεχνοκράτης-υπουργός-μαριονέτα (τύπου Παπαδήμου και Στουρνάρα) λέει ξεκάθαρα πως πουλά τα πάντα ακόμα και γη!!! Δική σου ρε Χαρδουλόγκικα είναι η ελληνική γη; Δε ντρέπεστε, ανθρωπάρια, να λέτε ότι πουλάτε ακόμα και εκτάσεις γης; Του παππού σας του Χαρδουλόγκικα ή της γιαγιάς σας της Στουρνάραινας είναι; Αυτή είναι η ανάπτυξη του γ’ τριμήνου; Τι άλλο θα πουλούσατε; Τα παιδιά σας ίσως; Τους γονείς σας;

Όσοι ασχολούνται με συνεντεύξεις αρχηγών στη ΔΕΘ και αν είναι κοστολογημένα τα μέτρα ή τα ημίμετρα πέφτει στην παγίδα της κρατικής προπαγάνδας. Το διακύβευμα σήμερα είναι κάτι περισσότερο απ’ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ στις εκλογές ή αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο α΄ ή ο β΄.

Σε λίγο η Έλληνες δε θα έχουμε χώρο ούτε τους νεκρούς μας να θάψουμε. Θα τους ΕΝΦΙΑλώνουμε κι αυτούς για να μην πιάνουν τόπο ή στερούν τις προς πώληση «εκτάσεις γης» που λέει κι ο Χαρδουλόγκικας!!!

Παλαιότερα άρθρα: