Εντάλματα και έφοδοι σε 44 εταιρείες στην Κωσταντινούπολη

turkey-flag-smoke
Διαβάστε επίσης

Σε συντονισμένες εφόδους σε 44 επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε η τουρκική αστυνομία, με τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για εντάλματα να τεθούν υπό κράτηση 120 στελέχη σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στο κυνήγι για υποστηρικτές του Γκιουλέν, οι τουρκικές Αρχές θεωρούν ότι οι εταιρείες προσέφεραν οικονομική στήριξη στο δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν, πρώην συνοδοιπόρο του Ερντογάν, ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ο ίδιος το αρνείται, και η Τουρκία πιέζει επίμονα τις ΗΠΑ για έκδοσή του.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το πρωί της Τρίτης η αστυνομία προχώρησε σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε κτίρια και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων κυρίως στις περιοχές Ουσκουντάρ και Ουμρανιγέ.

Την προηγουμένη, είχαν γίνει έρευνες σε δικαστικά μέγαρα στην πόλη με στόχο, ξανά, θεωρούμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Από τα πρώτα 24ωρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχουν τεθεί υπό κράτηση πάνω από 35.000 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί 17.000. Μεγαλύτερος είναι ο αριθμός όσων έχουν «ξηλωθεί» από θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό (ή ακόμη και αεροπορικές εταιρείες).

Παλαιότερα άρθρα: