«Έντονος προβληματισμός στον Σύριζα»

syriza
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Έντονη ανησυχία εκφράζεται τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου, καθώς πληροφορούμαι πως το Εκλογικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έρχεται αντιμέτωπο με τρία ιδιαιτέρως σημαντικά προβλήματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα και προδήλως με την δημοσκοπική υποχώρηση του Σύριζα.

Αρχικά, και όπως είναι φανερό, κύριο μέλημα της οργανωτικής ομάδας του πρώην Πρωθυπουργού είναι η αναζήτηση των αιτιών της χαμηλής συσπείρωσης, κάτι το οποίο μάλλον δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που απογοητεύτηκαν από τον Αλέξη, αλλά και που μένουν αναποφάσιστοι για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την ψήφο τους. Επιπλέον κατά την προσωπική μου άποψη κρινώ άσκοπη την επιδίωξη για συσπείρωση του Σύριζα μέσω προγραμματικών ομιλιών, που όπως μαθαίνω προγραμματίζονται για την επόμενη εβδομάδα και ο λόγος είναι απλός σύντροφοί, ή ΔΕΘ. Ακριβώς. Ή παρούσα χρονική περίοδος που επιλέχθηκε η διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης συμπέφτει με την ΔΕΘ και αυτό ακριβώς είναι που αναμοχλεύει και δυσαρεστεί ιδιαίτερα το εκλογικό σώμα. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως το πρόγραμμα της ΔΕΘ έδωσε την πρωτιά στον Σύριζα και, που όπως διαφαίνεται, θα τον φέρει ηττημένο την επομένη των εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα τους.Δεν ειναι δα και τόσο δύσκολο να σκεφθεί κάποιος επικοινωνιολόγος και να προτείνει στον πρώην Πρωθυπουργό, πως επιτέλους το φιλάρεσκο και «σοφό » εκλογικό σώμα ίσως και να μην χρειάζεται μόνο δηλώσεις του τύπου «με παρέσυρε ο τίς και ο τάδε «, αλλά να επιζητά εναγωνίως μία ειλικρινή και τίμια Συγγνώμη! Ναι μία συγγνώμη Αλέξη μου, γιατί έπαιξες το εσωκομματικό σου παιχνίδι είτε για να απαλλαχθεις από τα βαρίδιά σου είτε για να εξυπηρετήσεις άλλα συμφέροντα πάνω στις πλάτες του Ελληνικού λαού, και να το ξέρεις Αλέξη ο «Λαός ξεχνά….. αλλά πάντα θυμάται στο τέλος».

Επιπροσθέτως, βραχνάς στις εξαγγελίες του κόμματος και της ευρείας αποδοχής και εντολής για διακυβέρνηση που ζητάει, είναι και η διαφαινόμενη μεγάλη ΑΠΟΧΗ, που προβληματίζει τα στελέχη της παράταξης που σύμφωνα με ενδείξεις αυξάνεται όταν οι μετρησεις αναφέρονται στην Νεολαία. Μεταξύ μας Σύντροφοι, είναι πασιφανές πως η προσωποκεντρική προεκλογική εκστρατεία του Σύριζα στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να βρίθει από » θριαμβολογίες» και δήθεν υπόνοιες «πολιτικού εξοστρακισμού», αλλά η αλήθεια είναι πως η πάλαι ποτέ δυναμικότητα, το επιθετικό και συνάμα ανατρεπτικό προφίλ του «ηγέτη » δειχνουν να κλονίζονται και να μην συγκινούν ιδιαίτερα τα νέα άτομα.

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο όσον αφορά τους προβληματισμούς εντός εκτός και επί ταυτά της Κουμουνδούρου, είναι το γεγονός πως ουδείς ειναι ευχαριστημένος με την μη δυνατή αντιμετώπιση σε επικοινωνιακο επίπεδο προς το παρόν του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Οι αφορμές για την μουρμούρα πολλές, αλλά τα αίτια συγκεκριμένα και άκρως ορατά, περικλείοντας μέσα σε αυτά τόσο την μή αποτελεσματική και έγκυρη αναχαίτιση των επιθέσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα εκ μέρους της ΝΔ όσο και της μέχρι στιγμής αρχηγικής και ενωτικής συμπεριφορά του Μεϊμάρ.

Παλαιότερα άρθρα: