Εντοπίστηκαν οι δύο σoροί των αξιωματικών

elikoptero-polemiko-nautikou
Διαβάστε επίσης

Το θρίλερ με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα, κατέληξε σε τραγωδία. Βρέθηκαν οι σοροί των δύο αξιωματικών, ενώ ο πρωθυπουργός ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν στη νήσο Κίναρο, ενώ έως αυτή την ώρα έχουν εντοπιστεί όπως επιβεβαιώνει το υπ. Άμυνας δύο σοροί εκ των τριών χειριστών του ελικοπτέρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι εξής: Κυβερνήτης – Αν. Τουλίτης, Υποπλοίαρχος – Κων/νος Πανανάς, Ναυπηγός – Ελ. Ευαγγέλου.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε βάθος 50 έως 100 μέτρων στη θάλασσα και την ξηρά, βορειοδυτικά της Κινάρου από ειδικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων για τον εντοπισμό του ενός ακόμα αγνοούμενοι χειριστή και των υπολοίπων συντριμμιών του ΑΒ-212.

Επίσης, στις έρευνες συμμετέχουν οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΕΛΛΗ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, ΑΔΡΙΑΣ, τα οργανικά ελικόπτερα ΣΙΚΟΡΣΚΙ της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και ΑΒ-212 της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, είναι έγγαμος με παιδιά και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980 και επίσης έχει παιδιά.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, μεταβαίνουν με ελικόπτερο στην περιοχή των ερευνών στην Κίναρο.

Την βαθιά οδύνη του για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του τραγικού αυτού συμβάντος που στέρησε τη ζωή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού εν ώρα καθήκοντος», τόνισε και έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Παλαιότερα άρθρα: