Εντυπωσιακά κτίρια στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται το κοινό (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

buildings thessaloniki
Διαβάστε επίσης

Το OPEN HOUSE THESSALONIKI, ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής, «έρχεται» το τριήμερο 14-16 Νοεμβρίου και οι διοργανωτές του σας προσκαλούν να συμμετάσχετε εθελοντικά στη δράση και να βοηθήσετε για μια νέα εικόνα της πόλης στη σύγχρονη, διεθνή πραγματικότητα. Οι αιτήσεις για τους εθελοντές συνεχίζονται μέχρι και αύριο Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου (Λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Για ένα τριήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Η αρχή

Το πρώτο Open House Thessaloniki διοργανώθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2012 και δέχτηκε πάνω από 12.000 επισκέψεις δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά την πόλη και την αρχιτεκτονική της.

Η δράση αυτή διοργανώνεται από τον μη κυβερνητικό – μη κερδοσκοπικό οργανισμό Open House Greece, που ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

Με αφορμή την έναρξη των προετοιμασιών για το Open House Thessaloniki 2014, Οι διοργανωτές δημοσίευσαν φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξαν οι εθελοντές, οι οποίοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του 2013. Ρίξτε μια ματιά στα κτίρια που αποτελούν κοσμήματα για την πόλη:

Φωτό 1-2: Μονοκατοικία στην Άνω Πόλη

Φωτό 3-4: Βίλλα Καπαντζή (Μ.Ι.Ε.Τ.)

Φωτό 5-6: Μονοκατοικία στον Όσιο Δαυίδ

Φωτό 7: Μονοκατοικία στην Πυλαία

Φωτό 8: Ξενοδοχείο «Εξέλσιορ»

Παλαιότερα άρθρα: