Επανέρχεται η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων

PANOS KAMMENOS
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Όπως όλα δείχνουν επανέρχεται η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων . Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:

Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον πρόεδρο της ΕΡΤ με δύο ιδιότητες, με την ιδιότητα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Κατ” αρχήν, ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε πλέον στη δημόσια τηλεόραση, γιατί όπως ξέρετε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όλο αυτό το διάστημα που είχε δημιουργηθεί το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ απείχαμε από τα πάνελ. Παρότι αυτό μας κόστισε πολύ ακριβά, κρατήσαμε μέχρι σήμερα. Από σήμερα ξεκινάμε και πάλι να είμαστε παρόντες στην ΕΡΤ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ για τη διασφάλιση της δημοκρατικότητας της δημόσιας τηλεόρασης την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, την ανεξαρτησία, τον πλουραλισμό και την παρουσία όλων των δυνάμεων του τόπου στην δημόσια τηλεόραση. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΡΤ να δημιουργηθούν και συμβούλια περιφερειών, όπου θα προβάλλονται οι θέσεις κάθε περιφέρειας.

Σε αυτό θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τώρα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μία προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την δημόσια τηλεόραση προκειμένου να ξεκινήσει μία εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, μία εκπομπή όμως αρκετά διαφορετική απ” ότι στο παρελθόν, μια εκπομπή η οποία θα προβάλλει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προβάλλει τα προβλήματα, αλλά και το έργο των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των στρατευσίμων, την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα το έργο το οποίο γίνεται ιδίως στις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ και για την δυνατότητα που μας δίνει να προβάλουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και το κοινωνικό έργο, είτε αυτό αναφέρεται στην μετεωρολογία, είτε αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αναφέρεται στην εκπαίδευση των στρατευσίμων και στις δυνατότητες που θα έχουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους θητεία για το μελλοντικό τους επαγγελματικό μέλλον.

Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος της ΕΡΤ δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, γιατί είχαμε σήμερα μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση από την οποία μπορεί να βγει αυτή η είδηση ότι όντως σκοπεύουμε να δούμε μία συνεργασία σε πολλά επίπεδα. Ήδη μέσα στις συζητήσεις μας μιλήσαμε και για λεπτομέρειες και αυτό θα το δείτε σύντομα στις οθόνες. Τον ενημέρωσα επίσης για την πορεία της επανένταξης των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, για την λειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών και οσονούπω για την λειτουργία-μετά την αποκατάσταση των όποιων τεχνικών προβλημάτων-της ΕΡΤ3. Τον ενημέρωσα, επίσης, για την ανάγκη να υποβάλει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις προτάσεις του για την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και σύντομα στους δέκτες σας θα έχετε το αποτέλεσμα αυτής της προγραμματικής συμφωνίας που μπορούμε να κάνουμε.

Παλαιότερα άρθρα: