Επεισόδια μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο

episodia
Διαβάστε επίσης

Οι πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν σε ειρηνικό κλίμα, ωστόσο ακολουθήθηκαν από επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Επεισόδια σημειώθηκαν, επίσης, και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Πάτρα.

Στην Αθήνα: Επεισόδια μεταξύ ομάδων αναρχικών και της Αστυνομίας σημειώθηκαν χτες στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια. Παράλληλα, μέσα στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν περίπου 200 κουκουλοφόροι, οι οποίοι πέταξαν δεκάδες μολότωφ, πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είχαν ανέβει στη ταράτσα του κτιρίου Γκίνη από όπου πετούσαν για πολύ ώρα βόμβες μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ δόθηκε εντολή από την Αστυνομία να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι από το Πολυτεχνείο, καθώς η Εισαγγελία της Αθήνας έδωσε άδεια για έφοδο και συλλήψεις σε περίπτωση που οι αστυνομικές Αρχές κρίνουν ότι επιχειρησιακά πρέπει να κινηθούν.

Οι δρόμοι παρέμειναν ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Παλαιότερα άρθρα: