Επέστρεψαν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής

2
Διαβάστε επίσης

Έπειτα από απόφαση του ΣτΕ
Επέστρεψαν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδική

Τον τελευταίο μήνα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα – Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι αισθάνεται μερικώς δικαιωμένος από τον αγώνα που έδωσε μαζί με τους συναδέλφους του

Στις εργασίες τους επέστρεψαν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική που εδώ κι έναν μήνα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι εργαζόμενοι γύρισαν πίσω στα εργοτάξιά τους υπογράφοντας την άρση της διαθεσιμότητάς τους και θέτοντας ξανά σε λειτουργία τα μεταλλεία.

2

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γιώργος Χατζής, τόνισε πως αισθάνεται μερικώς δικαιωμένος για τον αγώνα που έδωσε εκείνος μαζί με τους συναδέλφους του, ώστε να επιστρέψουν όλοι στα πόστα τους.

3

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ με την υπ’αριθμόν απόφασή του ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη (19 Αυγούστου) με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης εδώ τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

4

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός», διατάσσοντας την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του κ. Σκουρλέτη μέχρι την οριστική απόφαση της κυρίας προσφυγής, που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα.

5

6

7

8

9

10

11

Παλαιότερα άρθρα: