Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για Τζιχαντιστές που φέρονται να έφτασαν στην Ελλάδα!

77022928074dd27ed8831ab7a3099c48_XL
Διαβάστε επίσης

Κόκκινος συναγερμός για τις ελληνικές διωκτικές αρχές έπειτα επείγον ενημερωτικό έγγραφο που έστειλε πριν λίγες ώρες η ΕΥΠ – σε συνεργασία και με ξένες υπηρεσίες – για την παρουσία στην χώρα μας τουλάχιστον 4-5 ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στον ISIS και που φέρεται να έχουν διαβατήρια από την Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το »Βήμα», οι ύποπτοι «τζιχαντιστές» ήλθαν στην Ελλάδα αεροπορικώς και έχει ζητηθεί κατεπειγόντως ο εντοπισμός τους.

Οι πρώτες έρευνες πάντως -κατά ορισμένες πληροφορίες έχει συμμετάσχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- έχουν αποβεί άκαρπες. Έλεγχος έγινε στις λίστες επιβατών από πτήσεις από την Μέση Ανατολή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι που έχουν γνώση του θέματο: «Στα στοιχεία που δόθηκαν και από την ΕΥΠ, δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων, ενώ καταγράφεται η ηλικία τους. Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για την παρουσία στην χώρα μας και τη δράση τους. Δεν φαίνεται ωστόσο μια απλή υπόθεση αναφοράς τζιχαντιστών στην χώρα μας. Οφείλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ χαρακτήριζαν «φαιδρή» την περίπτωση ενός υποτιθέμενου τζιχαντιστή που είχε συλληφθεί προ μερικών ημερών στην Μυτιλήνη, ο οποίος στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι υπερκατασκοπος του Ιράν.

Τα ίδια στελέχη μιλούν για «έναν μυθομανή με ψυχολογικά προβλήματα που πολλές φορές έχει αναπτύξει διάφορες θεωρίες σε σχέση με την υποτιθέμενη δράση του και από τις οποίες καμία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Παλαιότερα άρθρα: