Επιβράδυνση των προσφυγικών ροών στα νησιά, ενώ από την Αθήνα φεύγουν με τα πόδια για Ειδομένη

prosfuges-sunora-arxeiou
Διαβάστε επίσης

Προσωρινό σχέδιο ελεγχόμενης επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ναυτιλίας, από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, ανέφερε ο Θ. Δρίτσας.

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία για τη Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο να λειτουργούν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ” ανάγκην ότι τα πλοία δε θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος, τότε τα πλοία δε θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά, σε αντίθετη περίπτωση, θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους.

«Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο» τόνισε ο υπουργός. Μένει να δούμε αν θα φέρει αποτέλεσμα ή αν θα επιφέρει το χάος, δεδομένου ότι οι πρόσφυγες στην Αττική ξεκαθάρισαν στις Αρχές πως δεν θέλουν να μείνουν κι άλλο στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά να φύγουν το συντομότερο για την Ειδομένη.

Παλαιότερα άρθρα: