Επιδοτήσεις σε μέλη του δίνει το ΕΒΕΘ για τις Διεθνείς Κλαδικές Εκθέσεις της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε.

ebeth
Διαβάστε επίσης

Την επιδότηση επιχειρήσεων- μελών του σε τέσσερις Διεθνείς Κλαδικές Εκθέσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά το προσεχές 12μηνο, προγραμματίζει το ΕΒΕΘ μετά την πετυχημένη πρωτοβουλία του να επιδοτήσει τη συμμετοχή μελών του και στην πρόσφατη 79η ΔΕΘ.

Συγκεριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα επιδοτήσει τη συμμετοχή μελών του στις εξής κλαδικές εκθέσεις:

1. Hotelia, Διεθνής Εκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού (13-16 Νοεμβρίου 2014).
2. Energytech, Διεθνής Εκθεση Ανανεώσιμων και Συμβατικών Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος (12-15 Φεβρουαρίου 2015).
3. Detrop, Διεθνής Εκθεση Τροφίμων (26 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015).
4. Frescon, Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών (23-25 Απριλίου 2015).

Επίσης το ΕΒΕΘ θα επιδοτήσει τη συμμετοχή επιχειρήσεων –μελών του και στην επετειακή διοργάνωση της 80ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (5 – 13 Σεπτεμβρίου 2015).

Σημειώνεται ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιδότησης μπορεί να υποβληθεί για μέχρι δύο από τις ανωτέρω Εκθέσεις, ενώ θα προτιμώνται όσοι λαμβάνουν επιδότηση για πρώτη φορά, ανά ημερολογιακό έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΘ καλεί τα μέλη του να μετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, Hotelia, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13-16 Νοεμβρίου 2014, στο Περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Στο συγκεκριμένο Περίπτερο, το ΕΒΕΘ έχει δεσμεύσει χώρο περίπου 170 τ.μ. προκειμένου να στεγάσει ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις – μέλη του που δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους κλάδους: κατασκευές, δόμηση, ανακαίνιση, διακόσμηση και ενεργειακή αναβάθμιση ξενοδοχείων και εξοπλισμό τουριστικών μονάδων γενικότερα. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα εγκατασταθούν σε σταντ εμβαδού 12 τ.μ. ή 16 τ.μ., που θα διαθέτουν το βασικό εξοπλισμό. Το τελικό ποσό που θα καταβάλει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, έχοντας εξασφαλίσει την επιδότηση του ΕΒΕΘ, ανέρχεται για τα 12τ.μ. στα 590 ευρώ (480+23% ΦΠΑ) και για τα 16 τ.μ. στα 788 ευρώ (640+23% ΦΠΑ) έναντι αρχικού κόστους 1.763,82 ευρώ και 2.314,86 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για επιδότηση διπλάσιου εμβαδού σταντ (24 τ.μ. ή 32τ.μ). Το ανωτέρω κόστος συμμετοχής ισχύει για τις επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν μέχρι και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014. Από την επόμενη μέρα, θα υπάρξει επιβάρυνση 10% στο κόστος συμμετοχής.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των εταιριών που θα επιδοτηθούν, στην οποία θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου και να έχει εξοφλήσει και τη συνδρομή του έτους 2014. Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει μόλις καλυφθεί το συνολικό εμβαδόν του εκθεσιακού χώρου. Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, αποδεικτικό προτεραιότητας των επιχειρήσεων θα αποτελεί η ημερομηνία και ώρα παραλαβής από το ΕΒΕΘ του αντίγραφου του καταθετηρίου του ποσού συμμετοχής. Σημειώνεται ότι το ανωτέρω ποσό θα επιστραφεί αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να μετάσχουν στην Έκθεση, λόγω συμπλήρωσης του εμβαδού του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου.

H Hotelia 2014 διοργανώνεται παράλληλα με την Philoxenia, τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, και μαζί αναμένεται να αποτελέσουν το σημαντικότερο σημείο συνάντησης για ξενοδόχους, επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού.

Παλαιότερα άρθρα: