Επικεφαλής της ISIS αποκαλύπτει: Έτσι πλημμυρίζουμε την Ευρώπη με ετοιμοπόλεμους, αιμοδιψείς τζιχαντιστές

ceb9cf83ceb9cf83
Διαβάστε επίσης

Στα τέλη του περασμένου έτους, ένας από τους επικεφαλής της ISIS πέρασε τα σύνορα με τη Συρία και εγκαταστάθηκε σε ένα τουρκικό λιμάνι, όπου ξεκίνησε να εργάζεται πυρετωδώς με στόχο να πλημμυρίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές.

«Η επιχείρηση ήταν επιτυχής», είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του BuzzFeed News, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. «Απλά περιμένετε», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της μυστικής επιχείρησης, ένας Σύριος περίπου 30 χρονών, αποκάλυψε ότι η ISIS στέλνει συγκεκαλυμμένους τζιχαντιστές στην Ευρώπη, γεγονός που επιβεβαίωσαν και δύο διακινητές λαθρομεταναστών οι οποίοι δήλωσαν ότι βοήθησαν.

Τους «εισάγει» λαθραία, σε μικρές ομάδες, από την Τουρκία, όπως είπε, και τους κρύβει σε φορτηγά πλοία τα οποία είναι γεμάτα με εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ο ίδιος είπε ότι οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να εκπληρώσουν τις απειλές της ISIS για επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Οι επιθέσεις αυτές θα είναι τα αντίποινα στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες ξεκίνησαν στο Ιράκ το περασμένο καλοκαίρι και στη Συρία το περασμένο φθινόπωρο. «Αν κάποιος μου επιτίθεται», είπε χαρακτηριστικά ο τζιχαντιστής, «τότε σίγουρα θα του επιτεθώ και εγώ».

Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούσαν ακόμη και πριν από τους βομβαρδισμούς που συμφώνησαν να διεξάγουν ότι η ISIS θα έβρισκε τρόπους να «εξάγει» τους ισλαμιστές δολοφόνους πέραν των συνόρων της. Ο επικεφαλής της επιχείρησης ανέφερε ότι η οργάνωση βρήκε τον τρόπο, εκμεταλλευόμενη την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη Συρία, εξαιτίας της οποίας τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Από τα τουρκικά λιμάνια της Σμύρνης και της Μερσίνας, πολλές χιλιάδες από αυτούς τους πρόσφυγες ξεκινούν το ταξίδι τους με προορισμό κυρίως την Ιταλία. Από εκεί συνεχίζουν συχνά προς τις πιο φιλόξενες για τους πρόσφυγες χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία, όπου αιτούνται ασύλου.

Ο αρχηγός της επιχείρησης δήλωσε ότι σε συνεργασία με τους δουλεμπόρους περνούσε κρυφά τους τζιχαντιστές μέσα σε αυτή την «χαοτική ανθρώπινη παλίρροια». «Πηγαίνουν ως πρόσφυγες», ανέφερε.

Δύο Τούρκοι διακινητές λαθρομεταναστών επιβεβαίωσαν ότι βοήθησαν την ISIS να στείλει τζιχαντιστές στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο. Ο ένας ανέφερε ότι έστειλε περίπου 10 ισλαμιστές δολοφόνους με τα πλοία του, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε τη συνεργασία. Ο δεύτερος είπε ότι ξεκίνησε πριν από μήνες και συνεχίζει ακόμα. «Στέλνω μερικούς τζιχαντιστές που θέλουν να πάνε και να επισκεφθούν τις οικογένειές τους», είπε σε συνέντευξή του στη νότια Τουρκία, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Άλλοι όμως πηγαίνουν στην Ευρώπη ετοιμοπόλεμοι», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, ο οποίος σημειωτέον πήρε άδεια από τον επικεφαλής της επιχείρησης για να μιλήσει στον δημοσιογράφο, είπε ότι κάποιοι από τους τζιχαντιστές ήταν από τη Συρία, ενώ άλλοι από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπήρχαν μεταξύ τους Ευρωπαίοι, καθώς και μερικοί Αμερικάνοι.

Παλαιότερα άρθρα: