Επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία λόγω… Ρωσίας

ANASTASIADHS
Διαβάστε επίσης

Η συνεχιζόμενη κρίση στη Ρωσία θα επηρεάσει αρνητικά ένα τομέα ή τομείς που εξαρτώνται από τη ρωσική οικονομία ή ρωσικές επιχειρήσεις, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Cyprus Weekly» που κυκλοφορεί σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η πίεση από το ρωσικό ρούβλι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία.

Όμως, πρόσθεσε, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την εξέλιξη μέσω μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Ρωσία στις 25 Φεβρουαρίου. Στόχος η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας με την διευκόλυνση χρήσης στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κύπρο από την Ρωσία, όπως για παράδειγμα την αεροπορική βάση στην Πάφο.

Όσον αφορά στο κυπριακό, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως γίνεται προεργασία για την επανέναρξη των συνομιλιών τον Απρίλιο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην Cyprus Weekly ο Πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ανέφερε όμως, χαρακτηριστικά, ότι θα πέσουν κεφάλια, με ορισμένους συνεργάτες του να βλέπουν την έξοδο του Προεδρικού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο , όπως είπε, τις προσπάθειες να πάει η οικονομία και η χώρα μπροστά.

Παλαιότερα άρθρα: