Επίθεση στο Μόναχο: 10 νεκροί και 21 τραυματίες

turk_terror
Διαβάστε επίσης

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Μόναχο που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε 21 στο εμπορικό κέντρο Olympia το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αστυνομίας Μονάχου, ο επικεφαλής της Hubertus Andrae επιβεβαίωσε την είδηση πως διερευνούν μια σελίδα στο Facebook η οποία προσέφερε δωρεάν φαγητό στο κατάστημα fast food, αφού είναι πιθανό ο δράστης να δελέασε μέσω αυτής τα θύματα.

Αυτόπτης μάρτυρας από το μαγαζί περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της επίθεσης. «Βγήκα από την τουαλέτα και άκουσα κάτι σαν συναγερμό και πυροβολισμούς. Σκοτώνει τα παιδιά. Παιδιά που έχουν κάτσει να φάνε. Δεν μπορούν να φύγουν».

Ο 18χρονος Γερμανός, ιρανικής καταγωγής, έβγαλε το όπλο του στα McDonald’s και άνοιξε πυρ σκορπώντας το θάνατο και σημαίνοντας συναγερμό το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο, φαίνεται πως στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ακόμη ασαφή.

Πολλοί έκαναν λόγω για νέο χτύπημα του ISIS, λόγω του «μεσανατολίτικου» παρουσιαστικού του δράστη, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγω και για χτύπημα ακροδεξιάς οργάνωσης.

Το τελευταίο σενάριο προέκυψε εν μέρει λόγω της 5ης επετείου από την επίθεση του Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία, αλλά και επειδή ο δράστης ήταν μαυροφορεμένος.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν την περιοχή, ενώ μόλις το πρωί του Σαββάτου, ανακοινώθηκε πως «το έδαφος είναι ελεύθερο» και ξεκίνησαν δρομολόγια τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη.

Παλαιότερα άρθρα: