Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τη μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά

kotzias
Διαβάστε επίσης

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή τα όσα περιγράφει ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα συμπεριληφθούν όσα κατέθεσε στην αναφορά της η Νέα Δημοκρατία, η οποία προ ημερών κατέθεσε και βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης.

Νωρίτερα, ο τέως ΥΠΕΞ είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στην μηνυτήρια αναφορά του κ. Κοτζιά πάντως, δεν υπάρχει προσωποποιημένη αναφορά στον υπουργό Άμυνας Πάνο.

Αντιθέτως, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον κ. Κοτζιά να αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρο και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βίζας.

Παλαιότερα άρθρα: