ΕΡΕΥΝΑ: Οι 5 λόγοι που οι άνδρες δεν θέλουν να φορούν προφυλακτικό

692e0c16600748f70d073d3b9d750e56_XL
Διαβάστε επίσης

Θα περίμενε κανείς ότι η χρήση προφυλακτικού – και ιδιαίτερα σε μια εποχή υπερπληροφόρησης σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη χρήση του – είναι αυτονόητη για τους περισσότερους άνδρες. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι.

Έρευνα όμως που πραγματοποιήθηκε από το Journal of Sex Research, έδειξε ότι πάνω από το 80% των ανδρών παραδέχτηκαν ότι έχουν τουλάχιστον μια τακτική για να αποφεύγουν τη χρήση προφυλακτικών κατά το σεξ. Αν και δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί οι άνδρες προσπαθούν να το αποφύγουν, το Maxim παρουσιάζει πέντε λόγους για τους οποίους πιθανώς συμβαίνει αυτό.

Διαδίκτυο

Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών γνωριμιών, το σεξ είναι πραγματικά «στις άκρες των δαχτύλων» οπότε μπορεί να προκύψει τόσο γρήγορα, που βρίσκει πολλούς απροετοίμαστους, από… τεχνικής πλευράς.

«Κάτι παραπάνω από φίλοι»

Η γενιά των millennials (όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1982 και του 1999) είναι η πιο σεξουαλικά ανεκτική. Ενδεχομένως να κάνουν «λιγότερο» σεξ από τους γονείς τους, όμως το «λιγότερο» αφορά όχι στην…ποσότητα, αλλά στον αριθμό των παρτενέρ. Με τις τάσεις δέσμευσης να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, η «Generation Y» έχει λιγότερους ερωτικούς συντρόφους, αλλά κάνει πιο πολύ «casual» σεξ, χάρη σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν «f* buddy», «friends with benefits», κοινώς…«κάτι παραπάνω από φίλοι», που κάνουν «φιλικό» σεξ. Καθώς τέτοιες σχέσεις δημιουργούν άνεση, δεν είναι δύσκολο να εγκαταλειφθεί η χρήση προφυλακτικού.

Ρίσκο

Σύμφωνα με μια μελέτη, συγκρίνοντας τη χρήση προφυλακτικού με την παλαιά μέθοδο αντισύλληψης με τον άνδρα να αποσύρεται αμέσως πριν την εκσπερμάτωση, η δεύτερη είναι ελάχιστα πιο «επικίνδυνη» όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αν και εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, εάν κάποιος βρίσκεται σε καλή σχέση και είναι σίγουρος ότι η σύντροφός του είναι υγιής, είναι πολύ πιθανό να μην χρησιμοποιεί προφυλακτικό, έχοντας «ζυγίσει» τα υπέρ και τα κατά.

Καλός ρυθμός

Είναι γνωστό ότι το να πρέπει να σταματήσει κανείς τη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για να βάλει προφυλακτικό δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο ή διεγερτικό, καθώς κόβει τη διάθεση- οπότε πολλοί τείνουν να μην το κάνουν, παρασυρόμενοι από την θέρμη της στιγμής. Ωστόσο, είναι καλό να θυμάται κανείς ότι ένα νεογέννητο που βάζει τα κλάματα μέσα στη νύχτα χαλάει και αυτό τη διάθεση.

Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο

Χαλάνε την αίσθηση, στεγνώνουν, γενικότερα πολλοί τα βρίσκουν άβολα. Υπάρχουν όμως και πιο άβολα: έρπης, κονδυλώματα και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και εγκυμοσύνες!

Παλαιότερα άρθρα: