Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς τον Τσίπρα: Ζήτησες 10δις από τους Ρώσους για να πας στη δραχμή;

tsipras16
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής που κάνει λόγο για αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τη Ρωσία για δάνειο 10 δισ. δολαρίων για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέτουν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας εξηγήσεις.

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σε δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (του κ. Παπαδόπουλου, στις 19/7/2015), δημοσιεύεται ως πληροφορία αίτημα της Ελληνικής κυβερνήσεως για δάνειο ύψους δέκα (10) δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Το δημοσίευμα παρουσιάζει ως εκδοχή ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα, αφήνοντάς σας χωρίς εναλλακτική, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να υπογράψετε το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Τζαβάρας, Μάκης Βορίδης, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Στύλιος, Χρήστος Κέλλας, Φωτεινή Αραμπατζή, Μαρία Αντωνίου, Γεώργιος Γεωργαντάς, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Κουκοδήμος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σάββας Αναστασιάδης, Στέφανος Γκίκας, Μάριος Κόνσολας και Γιάννης Βρούτσης.

Οι βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να μάθουν αν το δημοσίευμα αληθεύει. Το πρόβλημα με την ερώτηση αυτή ωστόσο είναι ότι θα έπρεπε να αληθεύει. Θα έπρεπε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας τη στοιχειώδη υπευθυνότητα ως πρωθυπουργός της χώρας που περνούσε κάποιες από τις πιο κρίσιμες στιγμές για το μέλλον και το παρόν της να έχει διερευνήσει κάθε πιθανό ενδεχόμενο σε επίπεδο συμμάχων. Θα έπρεπε να έχει plan B. Και θα έπρεπε αυτό το πλάνο να συνδέεται και με τις αντίστοιχες συμμαχίες. Αυτό που όμως ζητούν οι γαλάζιοι βουλευτές είναι να χρησιμοποιήσουν μία πιθανώς θετική απάντηση του Τσίπρα προκειμένου να στηρίξουν τη θεωρεία συνομωσίας της Νέας Δημοκρατίας, που αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξ αρχής κρυφό σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Ότι έστεισε μία προεκλογική πλεκτάνη για να πάρει την ψήφο του κόσμου και έπειτα να τον οδηγήσει ενάντια στη θέλησή του σε grexit. Δυστυχώς αυτά δείχνουν την παρακμή του πολιτικού λόγου στην Ελλάδα ακόμη και τις κρισιμότερες ώρες.

Παλαιότερα άρθρα: