ΕΣΗΕΑ: Μελανά χρώματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

efimerides-ellinikos-typos-periptero
Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας, η Ένωση Συντακτών περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ελευθερία του Τύπου με ανεργία στους δημοσιογράφους που υπερβαίνει το 50%, με απλήρωτη εργασία και με το Ασφαλιστικό σε αποδόμηση δεν συμβιβάζονται. «Εφημερίδες χωρίς συντάκτες, κανάλια δίχως δελτία ειδήσεων και μυθοπλασία, που πνίγει την ενημέρωση για να παίζει το στοίχημα, είναι ο κανόνας που θέλουν να επιβάλουν τα νέα καρτέλ μαζί με την παλιά διαπλοκή» προσθέτει η Ένωση Συντακτών.

«Η Ενημέρωση είναι δικαίωμα και η ανεξαρτησία των δημοσιογράφων προϋποθέτει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, ενώ η ανακοίνωση κλείνει με το μήνυμα από το Δ.Σ. της Ένωσης ότι «το δικαίωμα των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ να συλλέγουν και να μεταδίδουν πληροφορίες και απόψεις δεν επιδέχεται απειλές, περιορισμούς και τιμωρίες. Η προστασία των δημοσιογραφικών πηγών πρέπει να τηρείται με κάθε αυστηρότητα!!!».

ΠΗΓΗ: News.gr

Παλαιότερα άρθρα: