Έτσι ήταν το αληθινό πρόσωπο του Santa Claus (ΦΩΤΟ)

real santa claus
Διαβάστε επίσης

Τη βοήθεια της νέας τρισδιάστατης τεχνολογίας επιστράτευσαν Βρετανοί επιστήμονες για να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλούν ως το πιο ρεαλιστικό πορτραίτο του Αγιου που έχει συνδέσει το όνομά του με τις γιορτές και τα δώρα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο λόγος φυσικά για τον Αγιο Βασίλη όπως τον λέμε στην Ελλάδα ή Santa Claus όπως τον αποκαλούν στο εξωτερικό. Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για δύο διαφορετικούς Αγιους, εφόσον όμως μιλάμε για έρευνα Βρετανών, εννοείται πως αναφέρονται στον Santa Claus -δηλαδή St Nicholas.

Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ερεύνησε το ιστορικό πλαίσιο και άλλο διαθέσιμο υλικό σχετικό με τον Αγιο Νικόλαο, Ελληνα επίσκοπο του 4ου αιώνα, ο οποίος ήταν γνωστός για την τάση του να κάνει δώρα ιδίως στα παιδιά -συνήθεια που τον οδήγησε σταδιακά στο ρόλο του «πατέρα» των Χριστουγέννων.

Η έρευνα στηρίχθηκε παράλληλα και σε στοιχεία από τα λείψανα του Saint Nicholas, που βρίσκονται στον καθεδρικό ναό του Μπάρι στην Ιταλία.

Το πορτραίτο δεν έχει παραβλέψει καμία από τις γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνιση του Αγιου, όπως για παράδειγμα τη στραβή μύτη του, που είχε κάποτε σπάσει και επουλώθηκε στραβά.

santa1

Παλαιότερα άρθρα: