Έτσι θα διεξαχθεί η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

VOULI
Διαβάστε επίσης

Με βάση το Σύνταγμα και τον έως σήμερα κοινοβουλευτικό προγραμματισμό το αίτημα της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου ενώ η συζήτηση θα ξεκινήσει δύο ημέρες μετά, δηλαδή την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Αυτό γιατί την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και η ανάγνωση του προεδρικού διατάγματος για την λήξη των εργασιών της Β’ Συνόδου , όμως η Ολομέλεια θα ξεκινήσει τα εργασίες της την επόμενη ημέρα και άρα τότε μπορεί να κατατεθεί το σχετικό αίτημα.

Η διάρκεια της συζήτησης δεν μπορεί να ξεπεράσει τις τρείς ημέρες ενώ τερματίζεται με ονομαστική ψηφοφορία.

Ωστόσο, σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς παράγοντες, ο εως τώρα προγραμματισμός της Βουλής μπορεί να αλλάξει προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα την Δευτέρα ενώ υποστηρίζουν ότι υπάρχει δυνατότητα να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση εφόσον το επιθυμεί η κυβέρνηση και το εγκρίνει η πλειοψηφία του Σώματος.

Να σημειωθεί ότι κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης ανέρχεται σε 154 βουλευτές (ΝΔ 126 και ΠΑΣΟΚ 28) το ενδιαφέρον ωστόσο θα επικεντρωθεί και στην στάση που θα κρατήσουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές

Παλαιότερα άρθρα: