Έτσι θα «καθαρίσετε» το ιστορικό αναζήτησης σας στο Facebook

6freebeware
Διαβάστε επίσης

Το Facebook παρακολουθεί κάθε μας κίνηση, από ένα Like που έχουμε κάνει σε κάποια φωτογραφία μέχρι και την αναζήτηση που κάνετε κάποιου προσώπου ή μιας σελίδας.

Το Facebook, όπως και η Google, κρατάει αρχείο για κάθε αναζήτηση που κάνετε στην πλατφόρμα. Συνεπώς, αν βάλετε στην αναζήτηση το όνομα του πρώην συντρόφου σας, η ημερομηνία και η ώρα που κάνατε την αναζήτηση θα μείνει στα αρχεία τους. Αυτή η πληροφορία παραμένει στα αρχεία της ιστοσελίδας για τον ίδιο λόγο που και η Google κρατάει αυτές τις πληροφορίες, όπως αναφέρει το TechInsider: Για να μπορείτε να ξανακάνετε την αναζήτηση και να βρείτε την ίδια πληροφορία εύκολα στο μέλλον.

Αυτό, ωστόσο, μπορείτε να το ρυθμίσετε διαγράφοντας το ιστορικό της αναζήτησης, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

- Πηγαίνετε στην αναζήτηση και πατήστε «edit» (Επεξεργασία, αν το έχετε στα ελληνικά).

- Στο δεξί μέρος θα εμφανιστεί η φράση «Clear Searches» (Διαγραφή Αναζητήσεων).

- Εάν θέλετε να «καθαρίσετε» εντελώς τις αναζητήσεις σας μπορείτε να πατήσετε το «Clear Searches», αλλιώς μπορείτε να επιλέξετε και να διαγράψετε επιλεκτικά τις αναζητήσεις σας πατώντας το σύμβολο με το απαγορευτικό.

Παλαιότερα άρθρα: