Η Ευρώπη επικροτεί τη νίκη Μακρόν!

makron
Διαβάστε επίσης

Ο νεότερος Πρόεδρος στην πολιτική ιστορία της Γαλλίας,ο Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας του, νικώντας την αντίπαλό του κατά 66,06% έναντι 33,64% της Λεπέν στον β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

Καινούριο για τη χώρα αποτελεί και το γεγονός ότι ο Πρόεδρός της προέρχεται από κόμμα εκτός των δύο παραδοσιακά βασικών κομμάτων στην πολιτική σκηνή από το 1958.

Ο Πρόεδρος πλέον της Γαλλίας δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί και να προστατέψει την Ευρώπη, ενώ παράλληλα εγγυήθηκε την ενότητα του έθνους.

Πλήθος οπαδών του συγκεντρώθηκαν έξω από το μουσείο του Λούβρου για να γιορτάσουν τη νίκη του. «Απόψε νικήσατε εσείς, νίκησε η Γαλλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Μακρόν στο ενθουσιασμένο πλήθος.»Έχουμε τη δύναμη,την ενέργεια και τη θέληση και δεν θα παραδοθούμε στο φόβο».

O Ε. Μακρόν, νικώντας την Λεπέν και το κόμμα της με τέτοια διαφορά, τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει πως στο μέλλον δεν θα έχει κανένας λόγο να ψηφίσει υπέρ του εξτρεμισμού.

Τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να πανηγυρίσει και να συγχαρεί η ανακουφισμένη Ευρώπη, με τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να συγχαίρει τον Πρόεδρο της χώρας και τους πολίτες που επέλεξαν «ένα ευρωπαϊκό μέλλον». Και το Βέλγιο τάχθηκε υπέρ της νίκης του Μακρόν, κάνοντας μάλιστα λόγο ο Σαρλ Μισέλ, πρωθυπουργός του Βελγίου, για συνεργασία «για μια νέα ευρωπαϊκή δυναμική».

Από τους πανηγυρισμούς δεν θα μπορούσε να λείψει και η Γερμανία, με την Α. Μέρκελ να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Μακρόν και να τον συγχαίρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος προορισμός για τον Γάλλο Πρόεδρο θα είναι το Βερολίνο, το οποίο μάλιστα φαίνεται να είναι ανακουφισμένο με την επιλογή των Γάλλων πολιτών.

Στην Tagesspiegel που κυκλοφόρησε απεικονίζεται ένα ψηφοδέλτιο με τον Ε. Μακρόν και δίπλα ένα «Ουφ!», σε ένδειξη ικανοποίησης για το αποτέλεσμα. Ενώ, η Βρετανική Guardian εύχεται καλή τύχη στον νέο Πρόεδρο, σημειώνοντας ότι «Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη και για μια φορά, ευτυχώς, οι δημοσκοπήσεις είχαν δίκιο».

Παλαιότερα άρθρα: