Ευρωπαίος διπλωμάτης: «Aπέραντος λάκκος» προσφύγων η Ελλάδα

brethike-xwros-gia-ti-filoksenia-prosfugwn-stin-athina.w_l
Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να μετατραπεί (σ.σ. σε μια τέτοια περίπτωση) σε έναν απέραντο λάκκο προσφύγων», τονίζει ευρωπαίος διπλωμάτης στη βελγική Les Echos.

Σε ρεπορτάζ της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «15 ημέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος», η εφημερίδα περιγράφει την δραματική κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ελλάδα σε περίπτωση που προχωρήσουν τα σχέδια για κλείσιμο των συνόρων.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινώνεται καθώς υπάρχει μονομερές κλείσιμο συνόρων με την Αθήνα να φοβάται την απομόνωση. Στο εδαφος η μάχη έχει χαθεί. Με το μονομερές κλείσιμο των συνόρων οι χώρες της ΕΕ επιδεινώνουν αντί να λύνουν τα προβλήματα. Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση αν οι μετανάστες μπλοκαριστούν στο δρόμο προς την ΠΓΔΜ (όπου ήδη συμβαίνει με τους Αφγανούς)», γράφει η εφημερίδα.

Όλοι πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Τουρκία ωστόσο τίποτα δεν υποδεικνύει ότι η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει όχι μόνο γιατί φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Σύρων προσφύγων στο έδαφός της αλλά και γιατί η εμπλοκή της στο συριακό θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τουρκικής ηγεσίας το επόμενο διάστημα, καταλήγει το ρεπορτάζ.

(πληοφορίες από The TOC)

Παλαιότερα άρθρα: