Έχασε τη ζωή της στο Έβερεστ για ένα… στοίχημα!

840f22b24acc580697224151b1fdcc1b_XL
Διαβάστε επίσης

Τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στο θάνατο μία 34χρονη γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε μία από τις κορυφές του Έβερεστ, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αποκάλυψε ο σύζυγός της, ο ίδιος και η 34χρονη Μαρία Στρίντομ, είχαν βάλει ένα στοίχημα. Ένα στοίχημα που θα κέρδιζε, αν άντεχε για 15 ακόμη λεπτά. Τόσα χρειαζόταν για να φτάσει στην κορυφή και να το κερδίσει.

Το ζευγάρι από την Αυστραλία είχε μία έντονη διαμάχη. Η 34χρονη Μαρία ήταν vegan. Ο σύζυγος, Ρόμπερτ Γκρόπελ, εξέφραζε ενστάσεις για τον τρόπο που είχε επιλέξει να τρέφεται η 34χρονη, υποστηρίζοντας ότι είναι αφύσικο και πως προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό της, αδυνατίζοντας ζωτικές λειτουργίες.

Η Μαρία θέλησε να αποδείξει ότι οι vegans μπορούν να πετύχουν τα πάντα, όπως όλοι οι άνθρωποι. Ο σύζυγος στην αρχή δεν δέχτηκε το στοίχημα, καθώς η αναρρίχηση στο Έβερεστ ήταν εκ των ουκ άνευ μία επικίνδυνη διαδικασία. Η επιμονή και η προκλητική στάση της 34χρονης γυναίκας, τον έπεισε ότι έπρεπε να ενεργοποιήσουν το στοίχημα.

Όταν έφτασαν κοντά στην κορυφή, η γυναίκα είχε ήδη αρρωστήσει και αισθανόταν μεγάλη κατάπτωση. «Της είπα ότι δεν θα συνεχίσω. Εκείνη μου απάντησε ότι πρέπει να το κάνω και ότι θα με περιμένει να επιστρέψω. Βρισκόμασταν μόλις 15 λεπτά από την κορυφή. Όταν έφτασα στην κορυφή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για μένα, διότι δεν είχα μαζί μου τη Μαρία. Απλώς σκαρφάλωνα. Δεν σήμαινε τίποτα για μένα», δήλωσε ο Ρόμπερτ.

Κατά την κατάβαση της μιλούσε συνέχεια για να μην χάσει τις αισθήσεις της. Όταν ήρθε η βοήθεια και χορηγήθηκε στην κοπέλα οξυγόνο και ιατρική βοήθεια, φάνηκε να ανακτά τις δυνάμεις της, όμως ξαφνικά κατέρρευσε και κατέληξε!

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε