«Έχω 25 χρόνια τον HIV και τελικά θα πεθάνω από Τσίπρα»

Nosokomeio2
Διαβάστε επίσης

Απίστευτη δήλωση ενός οροθετικού πολίτη κατέγραψε σήμερα μάρτυρας που βρέθηκε στις 12 το μεσημέρι στο Λαικό Νοσοκομείο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε την τραγική κατάσταση της έλλειψης φαρμάκων και τα σαρκαστικά λόγια του οροθετικού πολίτη που βρέθηκε εκεί, στα social media:

ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. Ουρές απελπισμένων ασθενών στημένοι έξω από ένα μικρό ιατρείο που εξυπηρετεί περίπου 500 οροθετικλα άτομα, να παίρνουν την ίδια απάντηση: Δεν έχουμε ούτε φάρμακα ούτε κάποιο νέο. Ο γιατρός ψάχνει με αγωνία ελάχιστα αποθέματα μερικών αντιρετροϊκών που υπάρχουν στο ιατρείο και τα μοιράζει σαν κατοχικό συσσίτιο σε χούφτες.

«Πάρε 5 για να βγάλεις τις επόμενες μέρες, κι από εβδομάδα απλά προσευχήσου». Πλησιάζει ασθενής με σοβαρό πρόβλημα αν μείνει έστω και για μία μέρα χωρίς αγωγή επειδή «έχει κάψει» όλες τις προηγούμενες κι αυτή είναι η τελευταία του.

«Καίω αγωγή» εκλαϊκευμένα σημαίνει ότι το σχήμα των αντιρετροϊκών φαρμάκων που παίρνω δε λειτουργεί πια και χρειάζεται να προχωρήσω σε ένα ισχυρότερο. Ο συγκεκριμένος παίρνει το πλέον ισχυρό, αν το κάψει κι αυτό, ο μόνος δρόμος είναι πλέον να νοσήσει και να πεθάνει.

Τοποθετεί ευλαβικά τα 5 χάπια του στην τσάντα του και λέει: «Δεν το πιστεύω να ζω 25 χρόνια έχοντας τον ΗIV και τελικά να πεθάνω από Τσίπρα».

Παλαιότερα άρθρα: