Φαγητό ή σεξ: Τι έδειξαν τα…σκουλήκια για τις ερωτικές προτιμήσεις των ανδρών;

df6213fa9173c0ba13d926760cf615ff_XL
Διαβάστε επίσης

Ο έρωτας περνάει τελικά από το στομάχι; “Η μήπως η αλήθεια είναι διαφορετική;

Ερευνητές από το Univercity College London διαπίστωσαν ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι «καλωδιωμένος» κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αναζητά το σεξ ακόμη και σε «βάρος» ενός καλού φαγητού.

Ειδικότερα, πρόκειται για νευρώνες-κύτταρα που δεν είχαν εντοπιστεί κατά το παρελθόν και δεν υπάρχουν στις γυναίκες και οι οποίοι πυροδοτούν την επιθυμία για σεξ έως ότου η επιθυμία για φαγητό «σβήσει».

Η έρευνα αποδεικνύει ότι, ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος είναι «καλωδιωμένοι» κατά τρόπο διαφορετικό.

Ο Σκοτ Έμονς, από το Τμήμα Γενετικής και Νευροεπιστήμης του Albert Einstein College of Medicine, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα, σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι, η έρευνα έγινε σε σκουλήκια, μας δίνει την προοπτική και τη δυνατότητα να κατανοήσουμε την ποικιλία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα του φύλου.

Η έρευνα κατέδεξε ότι, ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίον λειτουργεί το αρσενικό μυαλό, επιτρέπει στους άνδρες να θυμούνται τις προηγούμενες σεξουαλικές επαφές τους και να δίνουν προτεραιότητα στο σεξ ευκαιρίας δοθείσης.
Τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίον τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται τον κόσμο και θέτουν τις προτεραιότητές τους».

Οι πρόσφατα ταυτοποιημένοι νευρώνες βαπτίστηκαν MCMs ή «μυστηριώδη κύτταρα των αρσενικών». Όσο για το είδος των σκουληκιών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα, είναι τα Caenorhabditis elegans που έχουν δύο φύλα: Αρσενικά και ερμαφρόδιτα.

Τα ερμαφρόδιτα ουσιαστικά «τροποποιούνται», μεταλλάσσονται σε θηλυκά, τα οποία φέρουν το δικό τους σπέρμα και δεν χρειάζεται να κάνουν σεξ προκειμένου να αναπαραχθούν.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph, κατέδεξε ότι, ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το αρσενικό μυαλό, επιτρέπει στους άνδρες να θυμούνται τις προηγούμενες σεξουαλικές επαφές τους και να δίνουν προτεραιότητα στο σεξ ευκαιρίας δοθείσης.

Παλαιότερα άρθρα: