Φαινόμενο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

DAP-ONNED-SIMAAIES
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Και η 29η νίκη της ΔΑΠ, έλαβε μέρος το 2015. Όλες τις χρονιές, πρώτη. Τις περισσότερες με τεράστια διαφορά. Ακόμα και φέτος που είχαμε παρατράγουδα και εξαλλοσύνες από κάποιους αριστερούς, αντιεξουσιαστές. Μάλιστα, αν αθροίσεις όλα τα ποσοστά των άλλων, κάνουν το ποσοστό της ΔΑΠ. Τεράστια επιτυχία και αξιομνημόνευτη ανάλυση αυτής.
Τι σημαίνουν όμως, όλες αυτές οι πρωτιές και τα μεγάλα ποσοστά της;
- Καταρχήν γίνεται σοβαρή & οργανωμένη δουλειά
- Υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο στην κοινωνία για δεξιόστροφη αντίληψη. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κεντροδεξιοί και φιλελεύθεροι και σε καμία περίπτωση αριστεροί.
- Δεν μετουσιώνονται αυτές οι νίκες σε αντίστοιχα ποσοστά και νίκες στον πολιτικό στίβο της εξουσίας. Κάπου υπάρχει μια στρέβλη μετάδοση δεδομένων και κενά επικοινωνίας και ιδεολογικής ταυτοποίησης. Την ευθύνη την έχουν, βέβαια, οι ηγεσίες της ΝΔ.
- Ο Έλληνας, από φοιτητής από ότι φαίνεται, δεν είναι αναρχικός, δεν του αρέσει το μπάχαλο, είναι συντηρητικός και θέλει να αισθάνεται ασφαλής και με μια οικονομική σταθερότητα και επιθυμεί την πρόοδο. Την ευθύνη εδώ έχουν όλοι οι αριστεροί πρυτάνεις που πέρασαν και ο νόμος Πλαίσιο για την παιδεία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εν κατακλείδι, η κουλτούρα και η παιδεία του Έλληνα είναι σαφώς δεξιόστροφη και μην ξεχνάμε ότι η δεξιά ήταν κυρίαρχη από τον πόλεμο μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί το έχασε το στοίχημα η ΝΔ, η οποία προσπάθησε να ακολουθήσει τις δομές και τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ με δεξιές αντιλήψεις, πράγμα αδύνατον. Έπρεπε να μείνει σταθερή.
Η ΔΑΠ επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και είμαι περήφανος που ήμουν μέλος της, γιατί αν δεν έπαιρνε αυτές τις πρωτιές, τα πανεπιστήμια θα είχαν καταρρεύσει ήδη.
Φαινόμενο ΔΑΠ. Ελπιδοφόρο, αναγκαίο, προοδευτικό και κυρίως νικηφόρο.

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Φαινόμενο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ”

  1. καρκίνο στα μάτια θα πάθω με αυτά που διαβάζω..Ποια ειναι η σοβαρή και οργανωμένη δουλειά κύριε δαπητακο;; Η εκμετάλλευση του πρωτοετή φοιτητή που του υπόσχεσαι κλαμπάκια, σημειώσεις και διακοπές στην Μύκονο; Η προπαγάνδα που του κανείς υπέρ του ατομικισμού; Πραγματικά τολμάς να μιλάς εσύ κύριε δαπητη για ιδεολογικό υπόβαθρο; Το σκυλάκι του συστήματος;; Ο εύκολος δρόμος του οπορτουνισμού και τις εκμετάλλευσης που γεννά ο δεξιά και η νεολαία της και που τόσο πολυ την παινεύεσαι, ειναι πρώτη οχι για το «ιδεολογικό υπόβαθρο» (θα ξεράσω στα τραπεζάκια σας με αυτά που ακούω) αλλα γιατι ειναι αποτέλεσμα μιας ύπουλης τακτικής που χρησιμοποιεί η δεξιά, ο φιλελευθερισμός, ο καπιταλισμός. Όσο για το «ο Έλληνας δεν ειναι αναρχικός και δεν ψάχνει για μπάχαλα» ανάθεμα και να ήξερες και τι ειναι η αναρχία, η αριστερά η ο κομμουνισμός. Όπως πολυ σωστά ο Έλληνας θέλει οικονομική σταθερότητα. Που αυτο σημάνει πως δεν θέλει και να τον εξαπατούν και να τον εκμεταλλεύονται απο τα «πάνω» . (Πριν πει κανείς μαλάκια να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείτε αριστερά)

    Εν κατακλείδι, η κουλτούρα του Έλληνα σαφώς και δεν του δίνει περιθώρια να ειναι δεξιόστροφη πλέον και αυτο λόγο τις κατάστασης που βιώνει. Άμα είσαι νεόπλουτο οπορτουνακι η χαμένος (με κάθε έννοια της λέξης που μπορείς να φανταστείς) , τότε ναι ειναι πιο εύκολο να βρεθείς στον δρόμο τις δεξιάς, και δυστυχώς έχουμε πολλα τέτοια παραδείγματα λ.χ ο αρθογράφος του συγκεκριμένου κειμένου.

    Η κατάπτυστη δεξιά δεν έχασε ακόμα κανενα στοίχημα, ο σκοπός τις ύπαρξης της ειναι η εξαθλίωση του κοσμάκη και η διασφάλιση μιας ζωής με δικαιώματα για «λίγους και εκλεκτούς» Οι άλλοι ας πεθάνουν δεν σας ενδιαφέρει και πολυ. Θα το χάσει το στοίχημα η δεξιά οταν ανατραπεί!.(με το καλο). Τέλος ένας λόγος που οι σχολές βρίσκονται στην κατάσταση που βρίσκονται ειναι η δαπ και πασπ που συμφωνεί με την ενταντυκοποιηση την συνδιαχείριση με τους ανώτερους και με ότι μέτρο βγαίνει που να επιβαρύνει τον μέσο φοιτητή.(αυτά ειναι τ-τα λιγότερο αισχρά αλλα ας μην επεκταθώ στις μαφιόζικες τακτικές, τα νταβατζηλίκια και χίλια δυο αλλα, γιατι θα γράφω για ώρες). Ο λόγος που τα πανεπιστήμια δεν έχουν καταρρεύσει ακόμα ειναι ο φοιτητικός ξεσηκωμός και η αριστερά.(βλέπε ανατροπή σχεδίου αθηνά).

    Υ.Γ προοδευτικό και δαπ δεν πάνε μαζί. Θα σας περάσουν για αριστερούς.

Σχολιάστε