Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας με 103 φιλμ από 17 χώρες στην Ελλάδα

fest_arxa_tainias
Διαβάστε επίσης

Η ταινιοθήκη της Ελλάδος φιλοξενεί το 10ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας από τις 17 έως και 23 Οκτωβρίου.

Στο φετινό πρόγραμμα θα προβληθούν 103 ταινίες από 17 χώρες (Ελλάδα, Αυστραλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία), στο Διεθνές Διαγωνιστικό και στο Πληροφοριακό Τμήμα του φεστιβάλ.
Όλες οι ταινίες προβάλλονται υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, θα φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης, η εντυπωσιακή έκθεση σκίτσων του Φωκίωνα Δημητριάδη «Φωκίων Δημητριάδης: Το μεγάλο ευρυγώνιο μάτι (Κωνσταντινούπολη 1894 – Αθήνα 1977)» η οποία θα συνοδεύεται από προβολή ομώνυμης ταινίας διάρκειας 9′ που δημιουργήθηκε για την εκδήλωση.

Το Φεστιβάλ έχει προγραμματίσει την έναρξή του για τις 17 Οκτώβρη στι 16:45 με προβολές καθημερινά από τις 12:00 έως τις 23:00 και τα σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 23:00 .

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή η οποία συναπαρτίζεται από τους: Μέμη Σπυράτου (πρόεδρο του φεστιβάλ ΑΓΩΝ, σκηνοθέτιδα), Tony Coe (παραγωγό του BBC), Νίκο Καλτσά (πρώην διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου), Δημήτρη Κομνηνό (σκηνοθέτη) και Διονύση Πετρουτσόπουλο (κινηματογραφιστή, διευθυντή φωτογραφίας) θα κάνει την αξιολόγηση των ταινιών του Διαγωνιστικού Τμήματος και θα απονείμει τα θεσπισμένα βραβεία.

Παλαιότερα άρθρα: