Φίλης: Νέα διάταξη για τους αιώνιους φοιτητές

filis_red
Διαβάστε επίσης

«Μια φορά φοιτητής, πάντα φοιτητής»! Η ιδιότητα του φοιτητή αποκτάται άπαξ με την εγγραφή και, πρακτικά και θεωρητικά, διατηρείται αιώνια!

Σύμφωνα με τη νέα αυτή διάταξη καταργείται η προϋπόθεση για την αυτοδίκαιη διαγραφή φοιτητών, λόγω μη εγγραφής τους σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα που ίσχυε έως σήμερα.

Παρ” όλο που στην εισηγητική διάταξη αναφέρεται ότι το υπουργείο Παιδείας καταργεί μόνο την αυτοδίκαιη διαγραφή λόγω μη εγγραφής σε δύο εξάμηνα, τελικά αδρανοποιεί συνολικά τη διάταξη του προηγούμενου νόμου-πλαισίου, η οποία παρέχει τη δυνατότητα είτε διαγραφής μετά το ν+2 είτε συνέχισης της φοίτησης με τις προϋποθέσεις του εσωτερικού οργανισμού των ΑΕΙ.

Έτσι, η ιδιότητα του φοιτητή αποκτάται άπαξ με την εγγραφή και, πρακτικά και θεωρητικά, διατηρείται αιώνια!

Όπως ανέφερε σχετικά ο προηγούμενος νόμος 4009/2011, ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα.

Η απάντηση Φίλη

Ενεργούς φοιτητές και όχι αιώνιους αφορά η ρύθμιση για την επανεγγραφή των φοιτητών που για δύο συνεχή εξάμηνα δεν πήγαν να εγγραφούν, ανέφερε σχετικά ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

Με τον νέο νόμο που ήδη έχει ψηφιστεί, δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ ενεργών και αιωνίων φοιτητών, αφού έχουν καταργηθεί οι σχετικές διατάξεις που είχαν ενεργοποιηθεί στο παρελθόν.

Παλαιότερα άρθρα: