Φολέγανδρος: ο νούμενο 1 προορισμός του καλοκαιριού

folegand
Διαβάστε επίσης

Η Φολέγανδρος αναδεικνύεται ως ο νούμερο ένα προορισμός του καλοκαιριού. Χωρίς να ασφυκτιά από τουρίστες, η Φολέγανδρος ή «Νέα Σαντορίνη» ξεχωρίζει για τα γραφικά της τοπία, τα λευκά εκκλησάκια χτισμένα πάνω στα βράχια και τις μυστικές της παραλίες!

Το νησί δικαίως κατατάσσεται στους καλύτερους άγνωστους προορισμούς της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, σύμφωνα με το TripAdvisor, μαζί με τους: Korčula, Kροατία, Budva, Μαυροβούνιο, Aeroskobing, Δανία, San Cassiano, Ιταλία και Hallstatt, Αυστρία.

Οι Φολεγανδρίτες συνεχίζουν να φροντίζουν τον τόπο τους και να απολαμβάνουν τη ζωή με τον δικό τους τρόπο που μοιράζονται με τους ολοένα και περισσότερους φίλους του νησιού. Αξίζει να γευτείτε το σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό στη Χώρα, στον Καραβοστάση, στην Αγκάλη ή στην Άνω Μεριά, και να διασκεδάσετε τις νύχτες με ρακόμελα στις πλατείες της Χώρας.

Στις παραλίες φτάνει κανείς με τουριστικά καραβάκια, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Για τις πιο απομονωμένες αμμουδιές προτιμήστε το περπάτημα. Η Φολέγανδρος είναι ιδανικός τόπος για πεζοπορία. Τα μονοπάτια ανάμεσα στις ξερολιθιές περνούν από παλιούς μύλους, εγκαταλελειμμένες θεμωνιές, ερημικά ξωκλήσια και διασχίζουν όλο το νησί.

Παλαιότερα άρθρα: