Φταίει ο Μίτσελ;

mitsel osfp
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Τα σενάρια που φούντωναν τις τελευταίες μέρες έγιναν πραγματικότητα. Ο Μίτσελ μετά από 23 μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού αποτελεί παρελθόν. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ πέτυχε μεγάλες νίκες στην Ευρώπη και έχασε για λίγο την πρόκριση στους 8 του Champions League. Όμως η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα δεν ήταν πολύ καλή με την άμυνα να δέχεται εύκολα φάσεις και γκολ ενώ η επίθεση δυσκολευόταν πολύ στην δημιουργία φάσεων και στην παραγωγή γκολ. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε πολύ δύσκολα υποδεέστερες ομάδες που δεν πάλευαν για το πρωτάθλημα αλλά για την παραμονή.

Ο Δεκέμβριος δεν αποτελούσε παρά μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Η ομάδα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα ανέκαμπτε και θα επέστρεφε στο ωραίο ποδόσφαιρο και στο εύκολο γκολ καθώς μέσα σε μια ποδοσφαιρική σεζόν όλες οι ομάδες περνούν από εύκολες και δύσκολες φάσεις. Η Chelsea ήταν κυρίαρχη στο πρωτάθλημα μέχρι τις αρχές Νοέμβρη και τώρα ισοβαθμεί με την Manchester City. Σύμφωνα με την παραπάνω λογική ο Αμπράμοβιτς θα πρέπει να απολύσει τον Μουρίνιο γιατί η Τσέλσι δεν πρόκειται να ανακάμψει. Αλλά η διαφορά στο συγκεκριμένο θέμα είναι πως οι Άγγλοι έχουν εμπιστοσύνη στο προπονητή τους και σέβονται τις επιτυχίες και το όνομά του. Ο Μίτσελ μετά την περσυνή σεζόν θα έπρεπε να τυγχάνει μεγαλύτερου σεβασμού στο λιμάνι και να στηριχθεί σε όλα τα επίπεδα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πούλησε βασικούς παίκτες κορμού για πολλά εκατομμύρια με αποτέλεσμα ο Μίτσελ να δημιουργεί την ομάδα και την ενδεκάδα από την αρχή. Ο Ισπανός έχασε την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα το προσωπικό του στίγμα με  ενδεκάδα δύο ετών. Άρα από το καλοκαίρι ο Μίτσελ δεν στηρίχθηκε όπως έπρεπε καθώς εκτός από την προετοιμασία των παικτών του έπρεπε να ασχοληθεί και με την επιλογή των κατάλληλων παικτών για την στελέχωση της βασικής ενδεκάδας. Επομένως υπάρχει μια κατάσταση ίδια με το περασμένο καλοκαίρι αλλά η διοίκηση δεν είχε την ίδια ανοχή με τον προπονητή να δοκιμάζεται σε κάθε αγώνα ακόμα και μετά τις μεγάλες νίκες στην Ευρώπη.

Ο Μίτσελ έκανε πολλά λάθη σε μεταγραφές αλλά και σε κρίσιμους αγώνες. Οι παίκτες που επιλέχθηκαν για να αντικαταστήσουν τους αποχωρίσαντες δεν είναι αντάξιοι των προσδοκιών ενώ ο Μίτσελ δεν βρήκε την ενδεκάδα και την φόρμουλα για να μην έχει πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Ήταν θέμα χρόνου. Η ομάδα δεν είχε δέσει ακόμα, οι παίκτες δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Η άμυνα έμπαζε από παντού και δεχόταν πολύ εύκολα γκολ και οι παίκτες αμυντικοί πολλά λάθη. Το κέντρο δεν αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο χωρίς επιθετικό προσανατολισμό και ο Μήτρογλου είναι αγνώριστος φέτος. Αν η διοίκηση έδινε στον Μίτσελ την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και αυτή θα ήταν η κατάλληλη στήριξη.

Ο Ισπανός αποτελούσε στολίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με νοοτροπία νικητή κατάφερε να πάρει από τους παίκτες του το καλύτερο. Ο τρόπος που χειριζόταν τα social media ήταν μοναδικός. Έκανε λάθη και για να είμαστε ακριβείς πολλά. Η στήριξη που έλαβε ήταν δυσανάλογη των επιτυχιών του στο μεγάλο λιμάνι και θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον μία ευκαιρία ακόμα για να διορθώσει τα πολλά λάθη του. Θα δούμε στο μέλλον όταν ο Μίτσελ θα έχει την κατάλληλη στήριξη ότι θα επιτύχει με τις επόμενες ομάδες του. Γιατί ο Μίτσελ έχει άστρο και μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα στις μεγάλες επιτυχίες.

Παλαιότερα άρθρα: