ΦΩΤΟ: Διάκριση για 20χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη σε διαγωνισμό νέων Ελλήνων σχεδιαστών!

NEW-DESIGNERS
Διαβάστε επίσης

Είναι μόλις 20 ετών, όμως τα παιδικά της όνειρα γύρω από τον σχεδιασμό ένδυσης αρχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά». Πέτυχε μια σπουδαία διάκριση, καθώς το σχέδιό της ξεχώρισε ανάμεσα σε 127 από όλη την Ελλάδα. Κατέκτησε έτσι το «εισιτήριο» για την έκθεση «FUR EXCELLENCE IN ATHENS» που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Αθήνα κι εκεί θα διεκδικήσει την ανάδειξή της μεταξύ των τριών κορυφαίων, ώστε να της δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια σχεδιασμού γούνας στον Καναδά.

Ο λόγος για την Θεοδώρα Παναγιωτίδου, τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα «σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης», του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Η νεαρή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη πηγαινοέρχεται καθημερινά στο Κιλκίς, ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής της, κυνηγώντας τους στόχους της για μια αξιόλογη καριέρα στο χώρο. Και η πρώτη επιβράβευση ήρθε για εκείνη. «Νιώθω σίγουρα πολύ ευτυχισμένη και ενθουσιασμένη. Είναι κάτι για το οποίο προσπάθησα σκληρά. Θα συνεχίσω να παλεύω καθημερινά για να δημιουργήσω ακόμη πιο ωραία πράγματα» δήλωσε στο thestival.gr η Θεοδώρα Παναγιωτίδου.

Ο διαγωνισμός

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αξιολόγηση των σχεδίων που κατατέθηκαν για το Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας ‘FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ) κάθε χρόνο, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 10 κορυφαίων επίδοξων σχεδιαστών που με τα σχέδιά τους προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η επιλογή των 10 καλύτερων προτεινόμενων σχεδίων πραγματοποιήθηκε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων του δημοπρατηρίου γούνινων δερμάτων της NAFA (North American Fur Auction) (nafa.ca)  το οποίο συγχρηματοδοτεί τον διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 53 νέοι σχεδιαστές κατατέθηκαν 127 σχεδιαστικές προτάσεις καθώς οι υποψήφιοι είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν μέχρι και με 3 σχέδια.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, τα 10 προτεινόμενα σχέδια θα  κατασκευαστούν, δωρεάν, από συμμετέχοντες στην έκθεση ‘FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ Γουνοποιούς – μέλη του ΣΕΓ, σύμφωνα με τα πατρόν που θα προσκομίσουν οι σχεδιαστές και με δέρματα που προτείνει και διαθέτει το δημοπρατήριο δερμάτων γούνας της NAFA.

Η ανάδειξη των τριών τελικών νικητών θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένη ομάδα κριτών, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης γούνας ‘FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, 24-27 Μαρτίου 2015. Έπειτα, οι τρεις τελικοί νικητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τον σχεδιασμό γούνας στον Καναδά.

Δείτε στις φωτογραφίες το σχέδιο της Θεοδώρας Παναγιωτίδου που διακρίθηκε:

sxedio sxedio-1 sxedio-3 sxedio-2 sxedio-4

Παλαιότερα άρθρα: