Φυλάκισαν τον διευθυντή της Cumhuriyet μετά την απόπειρα δολοφονίας του!

image
Διαβάστε επίσης

Ποινή φυλάκισης πέντε χρόνια και δέκα μήνες επεβλήθη στον διευθυντή της αντιπολιτευόμενης κεμαλικής εφημερίδας Cumhuriyet, Τζαν Ντουντάρ. Λίγο πριν μπει στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή του, ο Τούρκος δημοσιογράφος έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε και ο συγκατηγορούμενός του, επικεφαλής του γραφείου της ίδιας εφημερίδας στην Αγκυρα, Ερντέμ Γκιουλ.

Λίγο πριν εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, ένας ένοπλος πυροβόλησε εναντίον του 54χρονου δημοσιογράφου φωνάζοντας «προδότη». Ο άγνωστος κατά τα άλλα δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 40χρονο με που στο παρελθόν κατηγορήθηκε για εξύβριση και απειλές.

«Μέσα σε δύο ώρες δέχθηκα δύο δολοφονικές απόπειρες. Η μία ήταν ένοπλη και η άλλη νομική» δήλωσε ο Τζαν Ντουντάρ στο άκουσμα της καταδίκης του, ενώ για την εναντίον του απόπειρα είπε πως δεν γνωρίζει τον δράστη και πως απλώς είδε να του στρέφει το όπλο. «Γνωρίζουμε ποιοι μας στοχοποιούν. Ελπίζουμε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους» τόνισε.

Οι δύο δημοσιογράφοι, Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ, οι οποίοι μέσα από τις σελίδες της Cumhuriyet, είχαν αποκαλύψει τις μυστικές αποστολές όπλων της τουρκικής κυβέρνησης σε τζιχαντιστικές ομάδες της Συρίας, απαλλάχθηκαν από την κατηγορία απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης, καταδικάστηκαν όμως για αποκάλυψη κρατικών μυστικών.
με πληροφορίες από in.gr

Παλαιότερα άρθρα: