Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης

tsipras-djisel
Διαβάστε επίσης

Πιάνουν δουλειά από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια

Από αύριο ξεκινούν κιόλας οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών έτσι ώστε να επέλθει συμφωνία ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, από την πλευρά των θεσμικών φορέων στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν ο κ. Ντ, Κοστέλλο από την Κομισιόν, ο κ. Κ, Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο κ. Ρ. Γκογιάλ από το ΔΝΤ ενώ το παρών θα δώσουν ο Τόμας Βίζερ (EuroWorking Group) και οι συνεργάτες του καθώς ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης υποστηριζόμενος από την Lazard.

Αυτό προκύπτει και από τις ανακοινώσεις για τη συμφωνία Ντάισελμπλουμ-Τσίπρα στην οποία γίνεται λόγο ότι «τα θεσμικά όργανα θα συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο,οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι «δεν τελεσφόρησαν τελεσίγραφα», ενώ η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις δεσμεύσεις της ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέα ελλείμματα, να ελέγξει τις δαπάνες και γενικότερα να τηρήσει όσα δημοσίως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Παλαιότερα άρθρα: