Γ. Κουρής στην Bild: Τα τελευταία χρόνια μας γαμ…ε! – Δε θέλουμε άλλα δάνεια από σας!

92ddbe8c7acf1fa92eee1c321a3db2d9_XL
Διαβάστε επίσης

Ο εκδότης Γιώργος Κουρής με συνέντευξή του στην μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα «Bild», αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που κάνει το τελευταίο διάστημα μέσω των δικών του ΜΜΕ (το kontranews) π.χ. στο οποίο έχει εκφράσει συχνά πυκνά την απέχθειά του για την Άνγκελα Μέρκελ και τη γερμανική κυβέρνηση.

«Γιατί μας μισείτε τόπο πολύ;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Κάνετε λάθος, αγαπάμε εσάς τους Γερμανούς, γιατί είστε ένας σκληρά εργαζόμενος λαός», απάντησε ο Γ. Κουρής και πρόσθεσε: «Αλλά τα τελευταία χρόνια μας έχετε γαμ…ε… Εσείς οι Γερμανοί δεν είστε ο μοναδικός λαός που εργάζεστε σκληρά . Εργαζόμαστε κι εμείς σκληρά, και μάλιστα πιο σκληρά απ΄ότι εσείς. Μας θεωρείτε τεμπέληδες .Αλλά εσείς, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι δεν έχετε ουδέποτε εργαστεί σκληρά επί 16 ώρες την ημέρα. Ήμασταν μετανάστες στη χώρα σας , καθαρίσαμε τις τουαλέτες σας και τις ακαθαρσίες σας. Μας πληρώσατε γι΄αυτό αλλά ποτέ δεν καταλάβατε την σημασία της λέξης «μετανάστης». «Δεν είμαστε τεμπέληδες» , τόνισε ο Γ. Κουρής.

Για την υπόθεση της φοροδιαφυγής που κατηγορείται τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, απάντησε ότι είναι ένα λάθος όλο αυτό που προέκυψε, αφού δεν φοροδιαφεύγει, ενώ για τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από την Γερμανία συμπλήρωσε: »Ναι , τα χρήματά σας είναι έγκλημα . Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε άλλα χρήματα από εσάς. Αυτό το είδος δανείου μας κατέστρεψε…».

Παλαιότερα άρθρα: