Γ. Μπουτάρης: Κάθε φορά που πάω στο Άγιον Όρος με παίρνει από πίσω ένας καλόγερος και μου λέει για «αδερφές» (ΒΙΝΤΕΟ)

0fb012fe8775be06e1835befe78a5713_XL
Διαβάστε επίσης

Απάντηση για ακόμη μία φορά στους επικριτές του Thessaloniki Gay Pride έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχολιάζοντας την επιστολή της άτυπης Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών.

«Μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες αντιδράσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που πραγματοποειίται το Pride, έτσι γίνεται. Εξτρεμιστές υπάρχουν παντού», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι εάν είχε πρόβλημα η Ιερά Κοινότητα για το ήθος και την ηθική του θα είχε αντιδράσει εξαρχής.

Όσον αφορά την απαγόρευση που προτειναν κληρικοί και μοναχοί για την είσοδό τουστο Άγιον Όρος, ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε: «Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος είναι ένας καλόγερος ο οποίος με παίρνει από πίσω και λέει “το ένα έτσι, οι αδερφές έτσι” και του λέω “όχι αδερφές, ομοφυλόφιλοι” και μου λέει ότι είναι παρά φύσιν κλπ. Και μου έρχεται να του πω «άντε αφησέ με ήσυχο», αλλά δεν θα του το πω», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας ότι δύο από αυτούς που είναι μέσα στην Ιερά Κοινότητα, δεν μπορούν να βγουν από το Άγιο Όρος για λόγους που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Παλαιότερα άρθρα: