Γαλλία: Λίστα φοροδιαφυγής… α λα Λαγκάρντ έχουν στα χέρια τους οι αρχές

ubs
Διαβάστε επίσης

Οι αρχές της Ελβετίας παρέδωσαν στις αρχές της Γαλλίας έγγραφα τα οποία αφορούν 300 Γάλλους πελάτες της τράπεζας UBS σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή, έγραψε σήμερα μια ελβετική εφημερίδα.

Χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, η εφημερίδα Sonntags Zeitung ανέφερε ότι τα έγγραφα εστάλησαν στις αρχές στο Παρίσι τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πελάτες που αφορούν τα έγγραφα δεν έχουν ενημερωθεί.

Ένας εκπρόσωπος της UBS απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο και παρέπεμψε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στις αρμόδιες αρχές. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας απέφυγε να σχολιάσει. Δεν ήταν κανείς διαθέσιμος στην εισαγγελία του Παρισιού για σχόλια.

Η παράδοση των στοιχείων κατέστη δυνατή εξαιτίας της αναθεώρησης της νομοθεσίας διοικητικής αρωγής για φορολογικά θέματα, η οποία τέθηκε σε ισχύ από 1ης Αυγούστου και καθιστά ευκολότερο για άλλες κυβερνήσεις να αντλούν πληροφορίες από τις ελβετικές αρχές σχετικά με υπηκόους τους που κατηγορούνται πως φοροδιαφεύγουν.

Γάλλοι δικαστικοί που ερευνούν υποθέσεις φοροδιαφυγής έχουν προτείνει να επιβληθεί στη UBS πρόστιμο 4,88 δισεκ. ευρώ διότι βοήθησε ευκατάστατους Γάλλους υπηκόους να φοροδιαφύγουν, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή στο Παρίσι που μίλησε στο Ρόιτερς την περασμένη εβδομάδα.

Παλαιότερα άρθρα: