Γαλλία: Τέλος στα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα βάσει νόμου

models
Διαβάστε επίσης

Σε εφαρμογή τίθεται νόμος στη Γαλλία για την απαγόρευση χρήσης μοντέλων υπερβολικά αδύνατων στον χώρο,ώστε να καταπολεμηθούν οι διατροφικές διαταραχές και τα μη προσιτά πρότυπα ομορφιάς.

Σύμφωνα με τον νόμο αυτό,τα μοντέλα θα πρέπει να παρέχουν πιστοποιητικό γιατρού, το οποίο θα διαβεβαιώνει για τη συνολική σωματική τους υγεία, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Παράλληλα, οι «πειραγμένες» φωτογραφίες, δηλαδή οι ψηφιακά τροποποιημένες, θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου να επισημαίνονται, έτσι ώστε το κοινό να γνωρίζει ότι πρόκειται για αποτέλεσμα τροποποιημένο και όχι φυσικό.

Για όσους εργοδότες παραβιάζουν τον νόμο, προβλέπεται πρόστιμο έως και 75.000 ευρώ, αλλά και φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Με τον νόμο αυτό, όπως τονίζει η Marisol Touraine, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας, η χώρα αποσκοπεί να εξαλείψει τα φαινόμενα χαμηλής αυτοεκτίμησης που μπορούν να δημιουργηθούν σε κάποιον βλέποντας μη ρεαλιστικές εικόνες μοντέλων και να οδηγηθούν σε προβλήματα υγείας.

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία δεν είναι η μοναδική χώρα που έχει προβεί σε ένα τέτοιο μέτρο για την καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών και προβλημάτων υγείας. Η Ισπανία, η Ιταλία και το Ισραήλ έχουν λάβει επίσης ανάλογα μέτρα.

Παλαιότερα άρθρα: