Γάμοι… αλά τουρκικά στη Θεσσαλονίκη!

539159b95683f776772491e239549371_XL
Διαβάστε επίσης

Έρχονται για βόλτα και παντρεύονται στο τουρκικό προξενείο

«Μόδα» τείνει να γίνει για αρκετούς Τούρκους, να επισκέπτονται την πόλη της Θεσσαλονίκης, συνοδεία πλήθους συγγενών τους, και με την ευκαιρία αυτή να παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο τουρκικό προξενείο, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοένα και περισσότερες νύφες, συνοδευόμενες από τους γαμπρούς, περνούν την είσοδο του προξενείου μαζί με φίλους και συγγενείς καθώς έχουν επιλέξει να παντρευτούν όχι στη χώρα τους, αλλά στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας έτσι τον γάμο τους με το γαμήλιο ταξίδι.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε το τουρκικό προξενείο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατηρείται μια αύξηση γάμων τα τελευταία χρόνια.

Ενώ κάποιοι δειλά δειλά, μετρημένοι στα δάχτυλα, επέλεγαν τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», για να ενώσουν τις ζωές τους με το έτερον ήμισύ τους, το 2014 τελέστηκαν είκοσι πολιτικοί γάμοι, ενώ φέτος -μέχρι τον Μάιο- έγιναν ήδη εφτά γάμοι και υπάρχουν άλλες εφτά αιτήσεις.

«Ενώ το νούμερο πριν από πέντε χρόνια ήταν μηδενικό, προχωράει μια διαδικασία με τους γάμους των Τούρκων υπηκόων. Γίνεται στους χώρους του προξενείου και στη συνέχεια επιλέγουν να μείνουν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ το καλοκαίρι προτιμούν τη Χαλκιδική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Στέφανος Χατζημανώλης.

Παλαιότερα άρθρα: