Γενναιόδωρη διαθήκη 100.000 δολ. σε δύο σερβιτόρες στη Νέα Υόρκη

a9f16ff78fb2b994b9fc46ed343ff968_XL
Διαβάστε επίσης

Επί τουλάχιστον 50 χρόνια, ένας πλούσιος αμερικανός συλλέκτης έργων ασιατικής τέχνης γευμάτιζε και δειπνούσε στο ίδιο νεοϋρκέζικο εστιατόριο. Ο 85χρονος Ρόμπερτ “Ελσγουορθ που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από πτώση, άφησε μία μικρή… έκπληξη στην ιδιοκτήτρια του Donohue’s Steak House και στην ανιψιά της.

«Είπα “Ω Θεέ μου!” Δεν περίμενα τίποτε». Ήταν ένας άνθρωπος πολύ γενναιόδωρος και πολύ καλός με όλο τον κόσμο» αναφέρει η 53χρονη Μορίν Ντόνοχιου-Πίτερς, η οποία διευθύνει το οικογενειακό εστιατόριο στην κοσμοπολίτικη συνοικία της Άνω ανατολικής πλευράς του Μανχάταν.

Είχε λάβει τηλεφώνημα από τον δικηγόρο του θανόντα, ο οποίος της είπε πως ο πελάτης του άφησε «κάτι» στη διαθήκη του: 100.000 δολάρια γι αυτήν και την ανιψιά της, την 28χρονη Μορίν Μπάρι η οποία εργάζεται στο εστιατόριο το βράδυ.

Ο “Ελσγουορθ ήταν γνωστός συλλέκτης και έμπορος έργων ασιατικής τέχνης, τον οποίο αποκαλούσαν «βασιλιά του Μινγκ» και ο οποίος είχε ένα διαμέρισμα 20 δωματίων στη λαμπερή 5η λεωφόρο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.

«Τον γνώριζα από τότε που γεννήθηκα, 53 χρόνια. Ήταν πελάτης εδώ επί 54, 58 χρόνια. Πάντα χαμογελαστός. Παράγγελνε πάντα το ίδιο φαγητό και το ίδιο ποτό» εξήγησε η Μορίν, της οποίας ο πατέρας, Μάικ Ντόνοχιου, είχε ανοίξει το εστιατόριο τη δεκαετία του 1950 και το οποίο αυτή κληρονόμησε μετά το θάνατό του το 2000.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, όταν ήταν στη Νέα Υόρκη, ο “Ελσγουορθ έτρωγε κροκ-μεσιέ χωρίς ζαμπόν το μεσημέρι και μπριζόλα το βράδυ, τα οποία συνόδευε πάντα με ουίσκι Jim Beam Bourbon.

Παλαιότερα άρθρα: