Γερμανός θα λανσάρει βότκα με την ονομασία… Grexit

dc13b63f701e14779b808457c811ffac_XL
Διαβάστε επίσης

Γερμανός επιχειρηματίας, ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά ένα αλκοολούχο ποτό με την ονομασία …Grexit.

«Αυτήν την περίοδο εκτυπώνουμε τις ετικέτες για να βγάλουμε το λικέρ στην αγορά, σε καμιά δεκαριά ημέρες» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ.

Το ποτό θα περιέχει βότκα και λεμόνι, θα είναι 16 βαθμών και θα πωλείται σε μικρές φιάλες. Οι ετικέτες του διακρίνονται επίσης από γερμανικό χιούμορ: θα εικονίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να τσουγκρίζουν γελώντας τα ποτήρια τους. Πάνω από τα κεφάλια τους, με φόντο μια ευρωπαϊκή σημαία, θα τους παρακολουθεί σκυθρωπή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Το κόστος του Grexit παραμένει αδιευκρίνιστο.

Ο Ντάλχοφ φρόντισε να κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία Grexit τον περασμένο Ιανουάριο.

«Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα. Εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που γίνεται είναι να μετατίθεται χρονικά το ελληνικό πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Έλληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι από την κρίση», υποστήριξε ο επιχειρηματίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντάλχοφ δεν θα μπορεί να γεμίσει τις φιάλες του με ούζο: με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το αγαπημένο ποτό των Ελλήνων μπορεί να παράγεται μόνο στην Ελλάδα.

Παλαιότερα άρθρα: