Γεροβασίλη: οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

gerobasil
Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη εφ” όλης της ύλης έδωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, η Όλγα Γεροβασίλη τονίζει ότι «oι σχέσεις μας με την Τουρκία -αναφέρομαι και ως Ελλάδα και ως Ε.Ε.- διέπονται από σταθερές αρχές και δεδομένες προϋποθέσεις, αφού η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και ασφαλής πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων και πως τίθεται μόνο ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στο θέμα του εκλογικού νόμου η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η απλή αναλογική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και πως αποτελεί ένα λαϊκό αίτημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

Ως προς τις εξελίξεις με την υπόθεση Siemens, η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση έκανε και κάνει όλες τις υποχρεώσεις της για την ομαλή άσκηση του έργου της Δικαιοσύνης.

Τέλος, σημειώνεται πάγιο αίτημα του κ. Τσίπρα είναι «να δημιουργηθεί στην Ευρώπη μία συμμαχία της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, ακόμη και των φιλελεύθερων προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα επιχειρήσει να ανακόψει συντονισμένα την αδιέξοδη πορεία της λιτότητας σε όλη την ΕΕ».

Παλαιότερα άρθρα: